Nieuws

ESG-fonds AllianzGI in Nederland

Allianz Global Investors (AllianzGI) heeft het Allianz Euro Credit SRI-fonds in Nederland geregistreerd.

Allianz Global Investors (AllianzGI) heeft het Allianz Euro Credit SRI-fonds in Nederland geregistreerd. Het fonds belegt met name in investment grade euro-obligaties van bedrijven die voldoen aan duurzaamheidscriteria. SRI staat voor socially responsible investing.

Het fonds wordt beheerd door Hervé Dejonghe, die onlangs van Citywire de hoogste AAA-beoordeling ontving. De fondsbeheerder selecteert de bedrijven op basis van fundamentele financiële analyse en ESG-criteria, met hulp van een ESG team van 10 specialisten. Dit ESG Team van AllianzGI is een van de grootste en meest ervaren teams in de markt. De registratie betreft een nieuw Luxemburgs Ucits fonds dat een kopie zal zijn van een sinds jaren in Frankrijk genoteerd fonds.

“We zien in toenemende mate dat er bij onze klanten behoefte is aan beleggen in een fonds dat kijkt naar de impact van beleggen aangaande sociale, governance- en duurzaamheidsaspecten”, stelt Robert Koopdonk, hoofd AllianzGI voor de Benelux en Scandinavië, in het persbericht. “Met de registratie van dit fonds bieden we Nederlandse beleggers nu toegang tot een fonds dat tot de best presterende fondsen in deze specifieke categorie behoord.”

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

Impact beleggen