Nieuws

ING IM komt met absolute return

ING IM lanceert First Class Multi Asset Premium (FCMAP) dat euribor +5% als target heeft over periode van vijf jaar.

ING IM lanceert het First Class Multi Asset Premium (FCMAP). Het fonds is het volgende product van de snel groeiende reeks aan multi-asset oplossingen van de assetmanager die dit jaar flink in de prijzen viel met zijn Dynamic Mix-fondsen.

Vorig jaar introduceerde ING IM al het ING First Class Yield Opportunities – een multi credit-fonds. Met het nieuwe fonds wil ING IM voortbouwen op het succes van de First Class Multi Asset strategie (FCMA), dat dit jaar drie jaar bestaat. FCMA heeft eenrendementsdoelstelling van 1-maands Euribor +3% en heeft die target de afgelopen drie jaar "royaal gehaald, met een bescheiden volatiliteit".

Het nieuwe fonds beschikt over een hoger risicoprofiel, speciaal voor klanten die streven naar een hoger totaalrendement. Het fonds wordt beheerd door Ewout van Schaick en Niels de Visser en richt zich op zowel institutionele als particuliere beleggers en streeft naar vermogensgroei op de middellangetermijn.

Daartoe wordt belegd in verschillende categorieën, zoals kwalitatief hoogwaardige staatsobligaties, aandelen, high-yield obligaties, investment-grade credits, obligaties uit opkomende markten, vastgoed, grondstoffen, cash en money market.

Euribor +5%
Het fonds speelt in op de snal groeiende vraag naar kant-en-klaar producten. Volgens ING IM voorspellen sommige analisten dat dit segment de komende vijf jaar het snelst zal groeien binnen de industrie. Zij verwachten dat het beheerd vermogen in 2018 zal zijn verdubbeld tot 7 biljard dollar. De doelstelling van het First Class Multi-Asset Premium fonds is een jaarlijks totaalrendement van 1-maands Euribor + 5% over vijf jaar. Het fonds richt zich daarbij op het genereren van rendement onder alle marktomstandigheden.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Online magazine duurzaam beleggen