Must read

Must read: Het grote renteraadsel

Plus: Amerikaanse tech domineert verder, dollar sterkt aan, toegevoegde waarde private equity blijkt nihil, en véél meer.

"Amerikaanse tech blijft domineren"
Het JP Morgan US Technology Fund verwierf dit jaar een plaatsje in onze actieve modelportefeuille IEX Fonds 40. De koers van het fonds steeg in de afgelopen vijf jaar met ruim 400%. Volgens beleggingsspecialist Fiona Harris is er geen reden om aan te nemen dat de bullrun voorbij is.

Covid-19 liveblog: Staatsobligaties op verkoop
Hoe denken beleggingshuizen over de effecten van de coronapandemie? BlackRock zet staatsobligaties op verkoop, Amundi zoekt inflatiebescherming, ABN AMRO en BlackRock gaan voor cyclische aandelen, Robeco rekent op stijging grondstoffenprijzen, en meer opinies.

Blijven rentes ultra laag?
Interessante analyse van Jan-Willem Nijkamp van Fintessa over de krachten die de rentes bewegen. Het wordt spannend. Kunnen overheden maar blijven spenden?

Verwachting ABN AMRO: Nederlandse tienjaars blijft dit jaar onder nul

Waarom de dollar aansterkt

Aandelen deden het beter dan obligaties?
Ja, op basis van de uiteindelijke rendementen. Maar niet als ook de koersrisico's worden meegenomen. Beleggen is immers zoeken naar de beste risicorendementsverhouding. Anders is het al snel speculeren.

De toegevoegde waarde van private equity is nihil
Private equitybedrijven beroepen zich op hun expertise om slecht lopende bedrijven beter te laten presteren. De realiteit blijkt anders.

De beste kansen zijn er voor aandelen VK en EM
Dat is de uitkomst van een uitputtende analyse van Research Affiliates. Ga er even rustig voor zitten.

U zoekt een oliebelegging?

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEXIndex 20+ (ETF's). Maak kennis met de negen nieuwe fondsenin de actieve portefeuille.

Op naar 2030!
Capital Group vroeg zeven van zijn portefeuillebeheerders om zich voor te stellen hoe het leven er in 2030 uit zou kunnen zien, en hoe deze langetermijntrends hun beleggingen beïnvloeden. Zoals: Cash is dan verdwenen. Grote kankersterfte waarschijnlijk ook.

Heb oog voor risico
Mensen houden van voorspelbaarheid. Al sinds mensenheugenis proberen we de werkelijkheid te vatten in overzichtelijke modellen die ons controle bieden over onze wereld. Tenminste, dat is het idee. Volgens risicospecialist Theo Kocken is dit gevoel van controle een illusie, en dat is meteen ook het grote gevaar. "Bedrijven die denken dat alle risico’s kunnen worden uitgebannen hebben geen oog voor de fundamentele onzekerheden die altijd op de loer liggen."

Wat koopt de Nederlandse particuliere belegger?
De val van voormalig beurslieveling Galapagos is hard en diep. Ahold blijft favoriet.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

China; opnieuw lieveling van beleggers?