Must read

Must read: Fijn bubbelsurfen

Plus: inflatie is en blijft laag, thematische ETF's terecht populair, VS repareert wegen, en méér.

Inflatie is en blijft laag
Hevig stimulerende centrale banken, royaal uitgevende overheden én minder globalisering moeten de inflatie wel omhoog jagen, zo wordt gezegd. Waarschijnlijk beleven we in de zomer inderdaad een inflatiespike, maar daar zal het volgens verschillende specialisten wel bij blijven.

Covid-19 liveblog: Goud verliest glans
Hoe denken beleggingshuizen over de effecten van de coronapandemie? Beleggen in China is volgens BlackRock een must, NN IP voorziet 25% winstherstel, ook Optimix verwacht een mooi beursjaar. Robeco is niet bang voor Amerikaanse inflatie, en meer opinies.

Fijn beleggen in bubbeltijden
Heerlijk verhaal over de opties die beleggers hebben in tijden van bubbelvorming (zoals nu het geval is). In het verhaal wordt ook gereageerd op de waarschuwing van waardebelegger Jeremy Grantham dat we te maken krijgen met de ergste crash ooit.

Thematische ETF's terecht populair
Thematische trackerfondsen trokken in 2020 een record aan kapitaal aan en er is een groeiend aantal fondsen om uit te kiezen. Ze deden het vorig jaar ook heel goed. Maar liefst 33 van de 36 thematische ETF's versloegen de MSCI World. Morningstar heeft het verhaal.

Het is nu of nooit
Vurige oproep van Lyxor ETF om de klimaatcrisis serieus te nemen en de beleggingsportefeuille te decarboniseren. In dit kader: BP zet zoektocht naar olie op een heel laag pitje.

Aan greenbonds straks geen gebrek

Risico mijden met hedgefondsen
Hedgefondsen zijn na jaren van dalende populariteit opnieuw in trek. Met hedgefondsen in de portefeuille moet de stabiliteit toenemen, zo is de verwachting. 2020 was een goed jaar voor beleggers in hedgefondsen.

VS krijgt nieuwe infra
De wegen en bruggen in de Verenigde Staten krijgen een opknapbeurt. De nieuwe regering Biden wil 2000 miljard dollar gaan uitgeven aan infrastructuur, een investering die goed kan uitpakken voor de Amerikaanse economie.

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEXIndex 20+ (ETF's). Maak kennis met de negen nieuwe fondsen in de actieve portefeuille.

AFM heeft het druk
De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft haar agenda voor 2021 gepresenteerd. Met de nog altijd voortwoekerende coronacrisis, de gearriveerde brexit en de aanstaande hervorming van het pensioenstelsel heeft de toezichthouder (naar eigen zeggen) genoeg te doen dit jaar.

Financiële landschap NL op de schop

Maakten bedrijven ook meer winst?

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

China; opnieuw lieveling van beleggers?