Must read

Must read: Economische verwachtingen omlaag

Recessie dreigt. Plus: meer investeringen in start-ups, alleen China doet het beter dan de AEX en SPAC-baas zijn is hip.

Wees niet bang voor langdurige negatieve rente
Beleggers denken dat de negatieve reële rente tijdelijk is. Het is een kwestie van tijd totdat inflatie terugkeert. Analist Joachim Klement ziet dat anders.

Covid-19 liveblog: Toch lage rendementen
Hoe denken beleggingshuizen over de effecten van de coronapandemie? Beleggen in China is volgens BlackRock een must, NN IP voorziet 25% winstherstel, ook Optimix verwacht een mooi beursjaar. Robeco is niet bang voor Amerikaanse inflatie en meer opinies.

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEXIndex 20+ (ETF's). Maak kennis met de negen nieuwe fondsen in de actieve portefeuille.

Nieuwe SPAC-bazen

Not so bad

Payday

KPMG: Meer investeringen voor start-ups ondanks coronacrisis
Start-ups is het vorig jaar toch gelukt om meer investeringen aan te trekken ondanks de coronacrisis. Volgens accountants- en advieskantoor KPMG zijn de investeringen in Europese start-ups in de laatste drie maanden van 2020 zelfs tot recordhoogte gestegen. Ook de investeringen in beginnende ondernemingen in Nederland namen vorig jaar toe.

Rabobank stelt prognoses bij
"Gingen we een maand geleden nog uit van een bescheiden groei van 0,6% kwartaal-op-kwartaal, rekenen we nu op een krimp van 2,3%. Daarmee zakt de economische activiteit tot zo’n 6,5% onder het niveau van eind 2019, vlak vóór de coronacrisis."

Recessie dreigt

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

China; opnieuw lieveling van beleggers?