Must read

Must read: Nieuwe stimulantia drijven beurs

Plus: Jeremy Grantham vreest echter ergste crash ooit, schade 2e lockdown beperkt, China boekt solide groei, en méér.

Krijgen we de grootste beurscrash ooit?
In de publicatie Wachten op de laatste dans waarschuwt de fameuze waardebelegger Jeremy Grantham voor de grootste beurscrash ooit. Nu de beurs volgens hem de speculatieve fase heeft bereikt, komt een implosie eerder vroeg dan laat, schrijft hij. Riemen vast!

Covid-19 liveblog: Japanse kansen
Hoe denken beleggingshuizen over de effecten van de coronapandemie? Capital Group blijft geloven in Japan, Optimix verwacht een mooi beursjaar. Robeco is niet bang voor Amerikaanse inflatie, T. Rowe Price is positief over Chinese beleggingen, en meer opinies.

Schade 2e lockdown beperkt

China boekt solide groei
Met een economische groei van 2,3% kwam China het coronajaar 2020 prima door. Het vierde kwartaal verliep beter dan verwacht, meldt Reuters.

Wereld is nog niet klaar met stimuleren
Dat is volgens Jeroen Blokland van Robeco natuurlijk goed voor risky assets, zoals aandelen.

Rabobank vreest meer sociale onrust in VS
Rabo-econoom Philip Marey: "Biden geeft een boost aan de economie, maar het Trumpisme gaat door"

10 jaar beleggen in grondstoffen
Super duidelijke tabel zet alle rendementen op een rijtje. Het zijn wilde bewegingen.

Beleggers neigen tot waanzin
Een ezel stoot zich geen tweemaal aan dezelfde steen, maar beleggers doen dat wel, oordeelt beleggingsanalist en ETF-liefhebbers Larry Swedroe. "Zij proberen telkens weer de meest succesvolle fondsmanagers te selecteren, en falen elke keer weer om dezelfde reden."

Hoezo cyclisch?

Alternatief voor goud
Martine Hafkamp duikt in de wereld van bitcoin. "Uiteindelijk zullen er in 2140 21 miljoen bitcoins gecreëerd zijn. Meer komen er niet. Dat is precies om die reden dat de bitcoin bij steeds meer beleggers zo geliefd is. Wanneer de bitcoin de rol van goud zou overnemen zou de waarde van de munt zelfs tot 146.000 kunnen oplopen volgens analisten van J.P. Morgan."

EU is goed bezig,
zegt EU.

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEXIndex 20+ (ETF's). Maak kennis met de negen nieuwe fondsen in de actieve portefeuille.

Daar komt de quantumcomputer
Wat is de impact? Quantumdeskundige Marten Teitsma over de kansen en bedreigingen.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

China; opnieuw lieveling van beleggers?