Must read

Must read: Nederlandse analistentips waardevol

Plus: Volgend jaar weer dividendgroei, goud in verdomhoekje, Nederlandse banken ondergewaardeerd, en meer.

China zorgt voor dividend-airbag
Door de coronacrisis verlaagde of annuleerde een derde van de bedrijven in het derde kwartaal hun dividenduitkeringen. China was de grote positieve uitschieter, zo blijkt uit de Janus Henderson Global Dividend Index. Als het meezit, kan het dividend volgend jaar weer flink omhoog.

Covid-19 liveblog: Tijd om winst te nemen
Hoe denken beleggingshuizen over de effecten van de coronapandemie? BMO GAM vreest einde aandelenrally, ING en Robeco zijn bullish over 2021, UBS AM koopt cyclische aandelen, Janus Henderson rekent op herstel vastgoed, en meer opinies.

Als iedereen positief is, dan ...

+7,9% outperformance
Nederlandse analisten komen met relatief goede adviezen. Veel beter dan die van hun Amerikaanse collega's die niets opleveren. De beste beleggingsanalisten blijken in Noorwegen te leven.

Hoeveel hebben Facebook en banken te vrezen van Joe Biden?
Binnenkort treedt Joe Biden aan als de nieuwe president van de VS. Gaat hij grote en machtige bedrijven, zoals Google, Facebook en banken, hard aanpakken of gaat de rode loper uit? RTL Z zocht het uit.

Biden zeker goed voor duurzame beleggingen

Stockpicking is niets voor particulieren
ETF-aanhanger Larry Swedroe legt aan de hand van een anekdote uit waarom particulieren hun geld het best in passieve producten kunnen steken.

Het nadeel van een veilige haven

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEXIndex 20+ (ETF's). Actieve fondsmanagers zijn dit jaar goed bezig.

De keuze tussen groei en waarde bestaat niet
Uitgebreide en bijzonder technische studie toont aan dat de hele discussie over beleggen in waarde- of groeiaandelen nergens op slaat.

Banken zullen digitaal moeten transformeren
Consumentenbanken staan op een kruispunt nu een aantal bankdiensten overbodig dreigt te raken. Digitale transformatie van banken is nodig om nieuwe technologieën te kunnen implementeren, de toenemende concurrentie voor te blijven, mee te kunnen met het veranderende gedrag van de klant en een plek te veroveren binnen nieuwe ecosystemen. Hier het hele verhaal.

Wat zijn de Nederlanse banken waard?
Hier de analyse van Morningstar. Zowel ABN AMRO als ING kunnen nog sterk in beurswaarde stijgen.

Als geld belangrijker is dan ethiek

Bitcoin naar nieuw record
De koers van cryptomunt bitcoin bereikte gisteren bijna de hoogste stand ooit. De koers tikte even de 19.000 dollar aan, iets wat bijna drie jaar geleden voor het laatst gebeurde. De recordstand van 19.783 dollar, van december 2017, is dus in zicht.

Het nieuwe bouwen

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus