Must read

Must read: Dividend is toch king

Plus: Zijn EM eigenlijk wel belegbaar? Hoe lager de rente, hoe hoger de goudprijs, niet bang voor harde Brexit, en veel meer.

Corrupt maar OK
Beleggingshuizen benadrukken het belang van sterke corporate governance, maar in de omgang met de opkomende markten wordt de lat noodzakelijkerwijs wat lager gelegd. Hoe bijvoorbeeld te dealen met Russische bedrijfsschuld?

COVID-19 liveblog: Wat zeggen de beleggingshuizen?
DWS wacht nog even met de aanschaf van cyclische aandelen, UBS AM voorspelt einde techrally, Schroders positief over China, dus ook over EM, DWS ziet mooie Nederlandse vastgoedkansen, UBS AM stapt in smallcaps, Robeco rekent op fintech, en meer opinies.

Beleggers vrezen tweede coronagolf
De koersen zullen net als eerder dit jaar weer hard onderuit gaan, geven beleggers aan in een enquête van ING.

Hoe lager de (reële) rente, hoe hoger de goudprijs
Lees ook: Alles zit goud en zilver mee.

Wijze woorden
Leermomentje. 21 citaten van succesvolle beleggers. Zoals: "The best investors do not target return; they focus first on risk, and only then decide whether the projected return justifies taking each particular risk." Ook interessant: Hoe komt het nou dat beurspessimisten slimmer lijken dan optimisten?

Culturele sector is belangrijk

Braziliaanse aandelen profiteren van snel dalende rente
De Braziliaanse beurs heeft een dreun gekregen door corona. Het goede nieuws is dat de lange rente sterk is gedaald. Een yield die een paar jaar geleden nog 14% bedroeg, is nu nog maar 2,4%. Dat maakt Braziliaanse aandelen plots veel interessanter.

Valutahandelaren niet bang voor een harde brexit

Amerikaanse verkiezingen
Reuters stelt alvast twee portefeuilles samen die passen bij een winst van Trump of van Biden. By the way, Trump schijnt de laatste jaren amper tot geen belasting te hebben betaald, aldus onderzoek van The New York Times.

Waarom de elektrische auto zeker wint

The case voor dividend
"Dividends are small and easy to overlook, but they make a big difference." Op den duur tikken met name de dividendverhogingen behoorlijk aan. Dividend maakt sinds 1990 grofweg 50% van de winst van de S%P 500 uit.

raex

Klik op de afbeelding voor een grote versie

Industrie houdt moed

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEXIndex 20+ (ETF's). Het rendementsverschil tussen de portefeuilles loopt dit jaar flink op.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Assetallocatie