Must read

Must read: Party like it's 1999

Want daar zijn aandelenmarkten VS weer. Plus; wanneer herbalanceren, een ongekende economische krimp en Duitse rente in opwaartse trend.

Hup Holland hup!
Ons economische groeicijfer van -8,5% over het tweede kwartaal was niet zo slecht als landen om ons heen, aldus Edin Mujagic. Kunnen we dat vasthouden nu het coronavirus weer oplaait?

Coronacrisis nauwelijks van invloed op klimaat
Het coronavirus heeft ervoor gezorgd dat de uitstoot van het broeikasgas CO2 in april spectaculair is gedaald, maar voor de opwarming van de aarde zet een maand geen zoden aan de dijk, aldus wetenschappers.

COVID-19 liveblog: Wat zeggen de beleggingshuizen?
Coronacrisis helpt volgens RobecoSAM vier duurzame trends extra vooruit, dollarzwakte zet volgens Valuedge door, ABN AMRO terughoudend over aandelen, beleggingen EM profiteren volgens NN IP van goedkopere dollar, corona versnelt volgens Fidelity opmars robots, en nog veel meer opinies.

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEXIndex 20+ (ETF's). 

Trend omhoog

Amerikaanse beurzen op feestniveau
Aandelen op hoogten uit 1999.

Wanneer is herbalanceren een goed idee?
Want een 60/40-portefeuille heeft af en toe ook onderhoud nodig

Ongekende krimp

Veel minder winst voor Volksbank
Ook De Volksbank heeft extra geld apart gezet voor leningen die mogelijk niet terugbetaald zullen worden vanwege de coronacrisis. Daardoor ging de winst bij de staatsbank flink omlaag. Tegelijk moet de pas aangetreden financieel topman Pieter Veuger weg.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Amerikaanse verkiezingen 2020