Must read

Must read: Maximaal verlies

Bedrijven nemen maximale verliezen uit belastingoogpunt. Plus; golf van gevaren in Japan, Unilever voor eind van de maand Brits en onrust in Turkije.

Financials zijn niet zo snel met implementatie big data en AI
De hoge kosten, het gebrek aan fintechnarratief, -leiderschap en tijdgebrek zijn redenen voor de sector om weinig tot niet te investeren in fintech, zo blijkt uit een nieuw onderzoek onder CFA-leden. En de coronacrisis gaat daar weinig aan veranderen.

Golf aan gevaren in Japan
Rabo Research is somber over de economische vooruitzichten van Japan. De centrale bank en overheid kunnen weinig doen.

COVID-19 liveblog: Wat zeggen beleggingshuizen?
RobecoSAM ziet 4 ESG-trends versnellen, ABN AMRO terughoudend over aandelen, M&G gaat voor beursgenoteerde infra, BlackRock prefereert Europese aandelen, Amundi zet in op VS schuld, tech in EM is volgens Jupiter ondergewaardeerd, en nog veel meer opinies.

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEXIndex 20+ (ETF's). 

Onrust in Turkije

Naar de Britten

Maximaal verlies
Een hoop bedrijven gaan dit haar voor een maximaal verlies uit belastingoogpunt; een nieuwe coronavirustrategie. 

Waarbeleggen nu anders?
Waardebeleggers baseren hun beleggingsbeslissingen op patronen uit het verleden. Wat als die patronen nu voorgoed anders zijn, vraagt Morningstar zich af

Zou het?

Drukke boel

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus