Must read

Must read: Kwestie van de trend volgen

Plus: Zonder mijnbouw geen groene revolutie, thuiswerken levert iedereen geld op, Buffett is gestopt met spreiden, en meer.

Zonder mijnbouw geen energietransitie
Beleggers in mijnbouwers hebben een sterk argument tegen duurzame activisten. Zonder mijnbouw geen groene revolutie. Tal van metalen zijn onmisbaar voor schone energietechnologieën, aldus Masja Zandbergen, hoofd ESG-integratie bij Robeco.

COVID-19 liveblog: Wat zeggen de beleggingshuizen?
Kempen gaat voor highyield, Robeco voorziet stijging euro, Optimix blijft overwogen aandelen, NN IP blij met explosie uitgifte convertibles, de hachelijke toekomst van de reisbranche volgens Schroders, Nordea AM verwacht 1% meer EMD-rendement door ESG-integratie, het halfvolle glas van JP Morgan, en nog veel meer opinies.

Thuiswerken levert geld op
Als alle werknemers, die thuis kunnen werken, een dag per week niet naar hun werk gaan maar de zaken thuis afhandelen, dan levert dat de Nederlandse samenleving een kostenbesparing op van 3,9 miljard euro, de CO2-winst niet meegenomen, zo blijkt uit onderzoek van accountantskantoor PwC.

Trendvolgers meer correctieproof
Onderzoek toont ook aan dat beleggers die de trend volgen wel crisis-alpha genereren. Technisch verhaal.

Goudbeleggers hebben dit jaar geen klagen
Maar de 1800 dollargrens houdt vooralsnog stand.

Het gaat de goede kant op
CBS: In de meeste sectoren zijn er minder zorgen over het voortbestaan.Vooral de reisbranche veert op. Probleemgebieden blijven horeca en cultuur.

Sloop alle glazen plafonds
Bedrijven met een niet-witte-mannen-only-board presteren beter. Dat is al bekend. Nu blijkt ook dat vrouwelijke en allochtone bestuurders meer ervaring en betere papieren hebben om te leiden. Helaas is de top voor hen net een treetje te hoog. Interessante Amerikaanse studie.

De zon komt op in het oosten
Fondsbeheerder Roderick Snell van Baillie Gifford verwacht dat Azië sterker uit de crisis komt dan de EU en VS. De innovatieve sectoren in Azië bloeien, het coronavirus wordt er effectiever bedwongen, en met belachelijke hoeveelheden geld smijten is er niet bij.

De hamvraag: Leidt nieuwe rondes QE tot inflatiespike?

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEXIndex 20+ (ETF's). Actief staat bijna in de plus.

Presteren hedgefondsen echt zo slecht?
Wel als de rendementen worden vergeleken met die van aandelen, maar ...

Buffett doet niet langer aan spreiden
Meer dan 40% van de portefeuillewaarde zit in 1 aandeel. U mag raden welke?

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Alternatieve beleggingen