Must read

Must read: Komt er een 2e klap?

Plus: Versnelling digitalisering financiële sector, Covid-19 beursblog, onrendabele grondstoffen, huizenmarktgekte, en méér.

Coronacrisis versnelt digitalisering vermogensbeheer
De negatieve effecten van de coronacrisis wegen zwaar op de sector. Maar de crisis heeft ook een positieve keerzijde, aldus Detlef Glow, hoofd EMEA-research van fondsenanalist Lipper.

COVID-19 liveblog: Wat zeggen de beleggingshuizen?
Italiaanse schuld koopwaardig, linke Aziatische schuld, groener uit de crisis, robuuste telecoms, nog meer kansen in EM, professionele beleggers pessimistisch, de vijf rouwfasen van een goede marktcrisis, einde opkoopprogramma ECB alweer in zicht, en méér opinies.

Komt er een tweede beursklap?
Dit is de analyse van RTL Z. Deze is van Profs.

Kwestie van de goede sector kiezen
De simpele reden waarom waarde-aandelen al jaren achterblijven (en dat ook de komende jaren waarschijnlijk zullen doen). Hier is het uitgebreide verhaal.

Niet alles is dit jaar in crisis

Dit jaar geen sell in May and go away
Normaal gesproken wordt het vanaf mei stil op de beurs en nemen de koersfluctuaties toe. Dit jaar is een uitzondering. Beleggers hebben geen tijd om hun hoofd op het strand leeg te maken, aldus Darrell Cronk, hoofd van het Wells Fargo Investment Institute.

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's).

Dus nooit meer in grondstoffen beleggen

Chinees partijcongres 'vergadert' weer eens
Op economische groeiambitie wordt niet langer een cijfer geplakt

Oproep Rabobank: Doe wat aan huizenschaarste!
Dat gaat dit jaar en volgend jaar zeker niet lukken volgen de rekenmeesters van ABN AMRO. De productie gaat alleen maar verder omlaag.

Cryptocurrency platforms nu ook gebonden aan de Wwft
Eind vorige week trad de gewijzigde Nederlandse Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme, beter bekend als de Wwft, formeel in werking. Dat heeft ook zijn gevolgen voor cryptoplatforms. Het is een flinke nieuwe hobbel.

Aandeelhouders moeten meebetalen
Dus ook aandeelhouder de Nederlandsche staat.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Assetallocatie