Must read

Must read: 5% krimp of meer

Plus: Spannende tijden voor oliebeleggers, Covid-19 liveblog, geen zorgen NL huizenmarkt, spelbreker Duitsland en méér.

Aandelen blijven over
Veilig sparen of Nederlandse schuldpapier kopen, betekent zeker verlies maken. Alleen aandelen leveren nog wat op, aldus Edin Mujagic.

COVID-19 liveblog
Opkomende markten worden harden door Covd-19 geraakt dan de volwassen markten Wat zeggen beleggingshuizen nog meer ?

ETF's profiteren van overschot aan stermanagers
Aan goede fondsbeheerders is volgens columnist Krisna Patel geen tekort. Het zijn er eerder teveel, die zo hard met elkaar concurreren tegen hoge kosten dat het lastig voor hen wordt indexfondsen te verslaan.

Geen betere plek voor actieve aandelenbeleggers dan de Chinese A-markt

ECB gaat nog meer doen

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's).

Spannende tijden voor oliebeleggers
Komt er een grote olieproductiebeperking? ING verwacht er weinig van. Grootste spelbreker is niet Saoedi-Arabië of Rusland, maar de VS, aldus Reuters.

Green bonds hebben geen last van coronacrisis
Dat groene obligaties tijdens de coronacrisis beter overeind blijven dan traditionele schuld verbaast Bram Bos van NN IP niet. "Juist bedrijven met een groene focus en financiële armslag hebben een goede kans om de crisis te doorstaan."

Trump doet echt alles verkeerd
Hoe leiders zouden moeten reageren in coronatijd.

5% krimp Nederlandse economie in het beste geval
Dat is nog meer dan in 2009. Duurt de intelligente lockdown tot september, dan komt de krimp uit op 14 procent. "Dit moeten we uit alle macht voorkomen."

Duitsland is grote spelbreker eurobonds
En Nederland speelt met liefde de rol van bad cop

Geen problemen huizenmarkt?
Nederlanders houden vertrouwen in de huizenmarkt. De coronacrisis verandert daar weinig aan. Drie kwart van de Nederlanders verwacht dat de vraag naar huizen onverminderd groot blijft, omdat er een groot tekort is.

Italië is heel veel meer dan olijven en wijn
CBS: "In 2019 stond Italië in de top tien belangrijkste goederenleveranciers voor Nederlandse bedrijven en consumenten. Van de bijna 460 miljard euro aan goederen die Nederland in 2019 invoerde, was 11,9 miljard euro afkomstig uit Italië (2,6 procent)."Aan de export naar Italië verdient Nederland goud geld. "Aan de export naar Italië hield Nederland, na aftrek van de kosten van geïmporteerde goederen en diensten als input voor deze export, in 2016 circa 13,3 miljard euro over."

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus