Must read

Must read: COVID-19 is een kans?

Plus: Profielfondsen presteren beter dan modelfondsen, hedgefondsen timen verkeerd, einde rekenrente, en méér.

Profielfondsen verslaan modelportefeuilles
Waarom nog gebruik maken van chique vermogensbeheer als beleggingen in eenvoudige profielfondsen structureel beter renderen?

Waarde heeft waarde
Waardebeleggers hebben het de laatste 10 jaar zwaar gehad. Ook beursjaar 2019 was pet. Maar volgens waardebelegger Jonas Edholm van Skagen zijn er vijf katalysatoren die een einde zullen maken aan de enorme underperformance van waarde-aandelen. Echt waar.

Covid-19 is een kans
"The world has been going crazy with greed and complacency, but that’s over for now, so here’s your chance to get into stocks at better prices while others are panicking." Lees de column van Howard Gold op Marketwatch. Ook assetmanager Capital Group ziet lichtpuntjes. Hier is de mening van Vanguard.

Duitsland kan Corona er niet bij hebben
Het gaat niet lekker met de economie van onze buren. Een Europese uitbraak van het coronavirus kunnen de Duitsers niet gebruiken. RTL Z heeft er een filmpje over gemaakt. Overigens kan Covid-19 ook de wereldeconomie over het randje duwen, want zo lekker draaide die ook niet.

Nu gokken op een stijgende rente
Als Covid-19 zusje SARS volgt, dan gaat de Amerikaanse rente later dit jaar hard oplopen.

Risico nemen doet ook pijn
"The likelihood of a stock market crash is low, but they happen because people are panicking, so it’s perfectly rational to think that you might get caught up in the storm. It’s irrational, to think otherwise. Plan accordingly." Heel sterke column over de voor- en nadelen van risico nemen.

De verkeerde timing van hedgefondsen

Logisch, iedereen wil Amerikaanse (en Europese) obligaties

Bitcoin daarentegen is geen veilige haven

Actief versus passief beleggen
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). Dit is de nieuwe IEXFonds 40.

Uitstel pensioenkortingen
Het economisch bureau van ABN AMRO verwacht dat het kabinet dit jaar opnieuw met tijdelijke maatregelen komt, die voorkomen dat er op pensioenen gekort gaat worden. Hoofdreden? Er staan verkiezingen voor de deur, namelijk in maart 2021. Het ligt voor de hand dat het kabinet nu niet hard wil ingrijpen, omdat de oppositie hen daarmee in de verkiezingscampagne om de oren zal slaan.

Wat! Rekenrente van de baan?
Breaking: In de voortdurende discussie over een nieuw pensioenstelsel ligt inmiddels ook het schrappen van de rekenrente op tafel. Mocht de rekenrente alsnog blijven: Wat is dan wel een redelijke rekenrente?

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus