Must read

Must read: Olie weer lager

17% sinds begin van het jaar. Plus; het coronavirus grijpt om zich heen en flitshandel kost beleggers 5 miljard dollar per jaar.

2020: Hoe te beleggen in een klimaat van tere goudlokjes
De wereldeconomie bevindt zich momenteel in een staat van fragile goldilocks. Groei, werkgelegenheid en stabiliteit zijn nog altijd mooi in balans, zonder grote uitschieters naar boven of beneden. Maar de risico’s die dit evenwicht kunnen verstoren zijn toegenomen, aldus BNP Paribas AM.

Handleiding voor digitale euro of yen
Centrale banken zien steeds meer de noodzaak zelf met plannen te komen voor een eigen digitale munt. Het WEF heeft een handleiding opgesteld.

Coronavirus geen reden aandelenadvies te wijzigen
Bob Homan, hoofd Investment Office van ING, is op weg van de ene afspraak naar de andere. Gelukkig heeft hij tijd om te reageren op het huidige beurstumult, veroorzaakt door een nieuw coronavirus dat steeds meer slachtoffers maakt in China en inmiddels ook daarbuiten is opgedoken. Is hij in paniek?

Actief versus passief beleggen
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). Dit is de nieuwe IEXFonds 40.

Blijf kalm

Wat cijfers op een rij

Reisbeperkingen in China
De overheid legt steeds meer beperkingen op om te reizen binnen China. Nu ook niet meer naar Hongkong.

Duif in Japan

Britse waakhond: flitshandel kost beleggers 5 miljard dollar per jaar
Onderzoekers van Britse marktenwaakhond tonen met nieuwe dataset aan dat gespecialiseerde handelshuizen de kosten voor andere aandelenbeleggers opdrijven.

Olie staat weer lager

Geld geven

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus