Must read

Must read: Te veel spaarders maken arm

Plus: De best renderende obligatiecategorie, ABN AMRO en Fidelity positief over 2020, Knot ligt weer dwars, en nog méér.

Geen obligatiecategorie rendeerde sinds 2008 beter
Obligaties uit de frontier markets keren nog wel hoge coupons (gemiddeld 7%) uit en de default-kans is verrassend klein. "Er moet veel gebeuren om negatief te eindigen," zegt Thomas Christiansen van UBP AM.

Infatiebestrijding belangrijker dan koeler klimaat
Volgens topman van De Nederlandsche Bank (DNB) Klaas Knot moet de inflatiedoelstelling altijd op één staan binnen het beleid van centrale banken. De stellingname volgt op nieuws over voornemens van de nieuwe ECB-topvrouw Christine Lagarde, die voorstelde dat klimaatdoelstellingen onderdeel moeten gaan uitmaken van het monetaire beleid.

Beursjaar 2020 wordt pas echt een feest
2019 is een mooi beursjaar voor aandelenbeleggers, maar volgens Fidelity International wordt 2020 nog beter. Renteverlagingen, extra overheidsbestedingen en buy-backs zullen koersen hoger zetten.

Een snelle handelsdeal is wel cruciaal
Volgens ABN AMRO wijst alles erop dat het volgend jaar beter zal gaan met de wereldeconomie. Mits er snel een deal komt tussen China en de VS in het handelsconflict. Anders komt het positieve scenario toch niet uit. Filmpje van RTL Z.

VS staat klaar om extra heffingen in te voeren

Hoe meer spaarders, hoe lager de rente
Ook Deutsche ziet een duidelijke relatie tussen meer spaarders en dalende rentes.

Rente daalt verder

Fed in spagaat
De markt weet volgens Reuters niet goed wat de Fed in 2020 met de rente gaat doen.

De perfecte portefeuille bestaat niet
Voordat er beleggingskeuzes worden gemaakt, is het zaak een aantal zaken op rijtje te hebben.

Allemaal leugens
Veel wat fondsmanagers vertellen is niet waar.

Meer inkomensgelijkheid, meer economische groei
En nog wat meer voordelen.

Vier manieren van duurzaam te beleggen
Fondshuizen en fondsbeheerders nemen duurzaamheidscriteria steeds vaker en steeds nadrukkelijker op in hun beleggingsbeleid. Dat kan in verschillende gradaties. Morningstar zet vier manieren op een rij om de drie factoren Environmental, Social en Governance een rol te geven in de beleggingsstrategie.

Negatieve rentes doen meer kwaad dan goed
Vooral vanwege de negatieve impact op banken, verzekeraars, pensioenfondsen maar ook op het consumentengedrag van particulieren richten negatieve beleidsrentes steeds meer schade aan, zo laat onderzoek van Pimco zien.

Actief versus passief beleggen
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus