Must read

Must read: DNB vindt aandelen te duur

Plus: Europese vastgoedkansen, DNB waarschuwt voor dure aandelen, duurzame ETF's blijven achter, en méér.

Europees vastgoed ligt er goed bij
Europees vastgoed is dit jaar al flink in waarde gestegen, maar er is ruimte voor extra prijsstijgingen, aldus Lars Flåøyen van Aberdeen Standard Investments. "Vooral kantoren in Amsterdam zijn gewild."

Opkomende markten gaan profiteren van dalende dollar
2020 betekent het einde van de bullrun van de dollar en dat heeft negatieve gevolgen voor beleggers in Amerikaanse aandelen. Europese aandelen, waarde-aandelen en obligaties uit opkomende markten bieden volgens hoofdstrateeg Luca Paolini van vermogensbeheerder Pictet AM volgend jaar de beste kansen.

"Topvrouw erbij leidt tot koersverlies"
Bedrijven die een topvrouw aanstellen, worden daarvoor gestraft op de (Amerikaanse) beurs. Gisteren ging de Kamer akkoord met een vrouwenquotum van 30% voor beursgenoteerde ondernemingen.

Mosterd na de QE-maaltijd
DNB stelt vast dat aandelen door QE harder zijn gestegen dan fundamentals rechtvaardigen.

Lees Chinese staatsbedrijven

Duurzaam verlies
Duurzame ETF's blijven sinds 2005 achter op Amerikaanse beurs. Dat heeft vooral te maken met kosten.

Helaas, Duitse regering houdt hand op de knip

Omgekeerde yieldcurve? So what!
Volgens Fama en French is er geen relatie tussen omgekeerde yieldcurves en aandelenrendementen.

TCI beschuldigt BlackRock van greenwashing
Hedgefondsmanager Christopher Hohn van TCI heeft de aanval geopend op bedrijven en vermogensbeheerders die te weinig doen aan klimaatbeleid. Vooral BlackRock krijgt ervan langs.

Actief versus passief beleggen
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). Het is een nek aan nek race.

Macron staat niet alleen
Johnson steunt Macron in het belasten van techreuzen. Trump heeft al gedreigd Frankrijk te straffen met heffingen. Reuters heeft het verhaal.

Bob koopt ...
De 10 aandelen van 2020 volgens Bob Homan van ING.

Chinese investeringen vallen terug

Pensioenreus stopt met uitlenen aandelen
Het Japanse Government Pension Investment Fund, het grootste pensioenfonds ter wereld, wil geen aandelen meer uitlenen aan shortsellers.

Vergrijzing is een megatrend

Cryptosector fel gekant tegen strenger toezicht
Nederlandse cryptoaanbieders liggen in de clinch met het ministerie van Financiën over strengere toezichtregels. Door nieuwe wetgeving moeten zij zich vanaf volgend jaar verplicht registeren bij De Nederlandsche Bank (DNB). Bovendien moeten de aanbieders zelf betalen voor het toezicht.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus