Must read

Must read: Economie groeit toch

Nog geen recessie in zicht. Plus; jaarlijks dertien miljard euro in de witte was en pensioenfondsen zitten lekker in de mijnbouw.

CDI-beleggingen kunnen pijn pensioenfondsen verzachten
Lage rentes en toenemende dekkingsproblemen dwingen pensioenfondsen om op zoek te gaan naar minder liquide cashflow-driven beleggingen (CDI), aldus Anton Wouters van BNP Paribas Asset Management.

Actief versus passief beleggen
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). 

Efficiëntere markten, dus hogere koersen
De opkomst van actieve en passieve producten heeft de markt efficiënter gemaakt, maar aandelen zijn wel duurder geworden daardoor.

Vijf redenen om actief te beleggen in groene obligaties
NN Investment Partners ziet vijf redenen waarom actief management belangrijk is bij het selecteren van de juiste groene obligaties en waarom dit bijdraagt aan zowel een hogere impact als aan een beter risico-gecorrigeerd rendement.

Wellicht logisch nu

Oeps

Niet slecht

Economie groeit toch

Jaarlijks wordt dertien miljard euro witgewassen in Nederland
Dat meldt het FD op basis van onderzoek van de Universiteit Utrecht. In tegenstelling tot bij een eerder onderzoek, gebaseerd op aannames, kreeg men deze keer toegang tot witwasdata van de Financial Intelligence Unit (FIU).

Pensioenfondsen handelen niet naar steeds groter wordende risico's in de mijnbouwsector
Aldus de VBDO.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus