Must read

Must read: Verhoog de rekenrente!

Plus: De groeiende populariteit van alternatives, ceo's zijn geen normale mensen, beleggen is toch gokken, en méér.

Alternatieve beleggingen zijn de oplossing
Toegegeven, de meeste alternatieve beleggingen leverden de afgelopen tien jaar niet zo veel op als plain aandelen en obligaties, maar nu de rentes op een dieptepunt staan en de waardering van aandelen op een hoogtepunt, zoeken beleggers meer dan ooit naar kansrijke alternatieven. Is shortselling bijvoorbeeld een optie?

Verhoog de rekenrente!
De pensioendiscussie krijgt een staartje. Een deel van de dreigende pensioenkortingen is onnodig. Dat betogen meer dan veertig experts in een brief aan de fractievoorzitters in de Tweede Kamer. Ze willen dat de regels worden versoepeld zodat er straks niet of minder hard in de oudedagsvoorziening gesneden hoeft te worden. DNB-president Klaas Knot is het daar helemaal niet mee eens.

De derde kwartaalcijfers komen eraan
Dit zijn de verwachtingen voor de Amerikaanse winsten.

raex

Klik op de afbeelding voor een grote versie

VEB wil meer openheid van bedrijven over waardecreatie
Beursgenoteerde ondernemingen leggen in hun verslaglegging nadruk op omzet, winst en marge, maar geven vaak te weinig informatie over het kapitaal dat nodig is om deze te realiseren. De VEB vraagt dat bedrijven opener zijn over de rendementen die op het geïnvesteerde kapitaal (kunnen) worden behaald.

Actief versus passief beleggen
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). 

Ook crowdfunding maakt Nederland duurzamer
De rol van crowdfunding binnen de verduurzaming in Nederland neemt toe. In de afgelopen drie jaar zijn zo’n 2.500 duurzame projecten op deze manier gefinancierd, waarbij €220 miljoen werd opgehaald. De gemiddelde investering bedroeg 1.400 euro.

Ceo's zijn geen normale mensen

Frontier markets: Het ene VARPS-land is het andere niet
De favoriete frontier markets van Tim Love van GAM Investments zijn Vietnam, Pakistan en Roemenië.

Het wordt niets met libra
Ook Mastervard, Visa en eBay uit Facebookcrypto libra.

Beleggen is toch gokken
Want succes op de beurs is geluk hebben. “Profit arises out of the inherent, absolute unpredictability of things, out of the sheer brute fact that the results of human activity cannot be anticipated and then only in so far as even a probability calculation in regard to them is impossible and meaningless.” Hier is het hele verhaal van iemand met een hele moeilijke achternaam.

Bij een volgende recessie gaan vooral bedrijfsobligaties door het putje
En dat biedt dan weer kansen.

Wat niet is, kan nog worden

Grote spanningen in de Perzische Golf,
maar toch geen hoge olieprijs. Hoe zit dat? Business Inside van RTL Z bericht (filmpje).

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Duurzaam beleggen