Must read

Must read: S&P aan het eind van de rit

Volgens GS is er niet veel ruimte meer omhoog voor de index. Plus: banken rijp voor consolidatie en de opmars van elektrische auto's.

De japanisering van Europa
In het ergste geval zijn er over 1000 jaar helemaal geen Japanners meer. Dit is natuurlijk wel een erg extreem voorbeeld, maar feit is dat vergrijzing in Japan een groot probleem is. In de VS en in Europa wordt de bevolking ook steeds ouder. Gaan we Japan achterna?

Blockchaineuforie maakt plaats voor pragmatisme
De discussie over libra en een onderzoek van Reuters geven aan dat de aanvankelijke euforie over blockchain heeft plaatsgemaakt voor pragmatisme.

Actief versus passief beleggen De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's).

Banken rijp voor consolidatie

Er is bijna nergens inflatie
Op de hele wereld niet.

De opmars van elektrische auto's

Commodities horen niet in een portefeuille
Ze zijn alleen geschikt voor beurshandelaren

S&P aan einde van de rit

Pure Alpha Fund -5%
Over het eerste halfjaar is het Pure Alpha Fund van Bridgewater (Dalio) 5% kwijt

Aandelen versus obligaties

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Pensioen