Must read

Must read: De prijs van mooie plaatjes

Pinterest gaat naar de beurs. Plus de Duitse economie is gezonder dan we denken en blijf weg van Japanse banken.

Een heel ander, nieuw ECB-beleid
Economen hebben het over The New Normal. Welke rentestand hoort daarbij? In ieder geval een lagere dan voor de crisis, aldus Edin Mujagic.

SEC controleert streng op namen van ETF's
De Amerikaanse beurswaakhond betrapt steeds meer vermogensbeheerders op het verkopen van ETF's die met hun naam iets anders beloven dan ze in werkelijkheid leveren.

Actief versus passief beleggen
De IEX Fonds 40 Index (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's) blijven dicht bij elkaar. Actief blijft aan kop.

Grote fondsen somberder over kortingsdreiging
De beleidsdekkingsgraden – leidend voor zowel korting als indexatie – van ABP, PFZW, PMT en PME daalden het eerste kwartaal van 2019 met 0,4 tot 1,4 procentpunten en staan nu verder onder het vereiste minimum.

Opvolgers Dimon worden klaargestoomd

De prijs van plaatjes

Blijf weg van Japanse banken!
Archie Ciganer, portefeuillebeheerder van het T. Rowe Price Japanese Equity Fund, heeft weinig op met Japanse banken. "De negatieve rentes, de felle concurrentie, de structureel lage kredietgroei tasten hun inkomsten aan." En er zijn nog meer problemen.

Gaaf en grappig

Nieuwe indicator

Pffffff

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Duurzaam beleggen