Must read

Must read: Bankiers vrezen disruptie

Plus: Duurzaam dividend, tech moet betalen, Pictet AM gaat voor EM, AI neemt het over, extra spreiden met crypto's, en méér.

Driedubbel duurzaam dividend
Dividendbelegger Jorik van den Bos gebruikt het UIEN-model om ESG in het beleggingsproces te integreren. Dat moet dividend houdbaar maken en een positieve bijdrage leveren aan het verbeteren van de wereld. “ESG-zaken werken direct door in ons waarderingsmodel.”

Chinese centrale bank gaat extra stimuleren

Het feest is over voor de grote Amerikaanse techbedrijven
Belastingverhogingen, strengere wetgeving en slecht uitgevoerde aandeleninkoopprogramma’s gaan het bedrijven als Facebook en Apple moeilijker maken om hoge winsten te behalen.

Bankbestuurders vrezen digitale disruptie
De inspanningen die banken, verzekeraars en andere financieel dienstverleners leveren om mee te kunnen in de digitale wapenwedloop worden lang niet door iedereen als voldoende beschouwd. Dat blijkt uit onderzoek van Capgemini, dat meer dan 360 bestuurders uit de financiële wereld ondervroeg naar hun visie op digitale transformatie en de uitkomsten daarvan naast een soortgelijk onderzoek uit 2012 legde.

Zijn crypto's het nieuwe goud?
Morningstar ziet wel wat in crypto's als extra spreidingsinstrument. "The good news is that the cryptocurrencies will likely behave differently than both stocks and bonds, thereby delivering diversification, and that it will do while being far easier to trade that most tangible assets."

De beste belegging is...?

Actief versus passief beleggen
Hoe staan de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de Index 20+ (ETF's) ervoor? Dat kan hoger!

Ook Pictet AM adviseert beleggers om het in de opkomende markten te zoeken

Kunstmatige intelligentie neemt het over
In het nieuwste boek van futuroloog Amy Webb domineren negen bedrijven de wereld met behulp van kunstmatige intelligentie. Zij vreest bovendien dat China over 50 jaar de wereldmacht heeft gegrepen en dat westerse democratieën dan niet meer bestaan.

De bullmarkt is niet 10 jaar oud
Amerikaanse smallcaps bijvoorbeeld zijn in drie van de tien jaar gemiddeld met meer dan 25% gedaald.

Psyche zit ook professionele beleggers flink in de weg
Zo hebben professionele beleggers in dalende markten de neiging extra veel te handelen waardoor nog meer waarde verloren gaat. Must read van Michael Batnick van The Irrelevant Investor.

De rijkste mens ooit kwam uit... West-Afrika
En luistert naar de naam Mansa Musa. Getaxeerde rijkdom: 400 miljard dollar.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Duurzaam beleggen