Must read

Must read: De Fed is gek

Trump is het niet zo eens met de Fed. En de Saudi's gaan in tech en Nederlandse beleggingsfondsen doen het slecht.

IEXConnect logo

Investeren in nieuwe duurzame initiatieven
met kans op aantrekkelijk rendement. Lees meer

Wanprestatie actieve Nederlandfondsen
Volgens S&P Dow Jones hebben actieve Nederland-beleggingsfondsen het laatste jaar een absolute wanprestatie geleverd. Geen van de acht gevolgde fondsen wist de index te verslaan.

Drie tips voor het handelen in ETF’s
Naast transparantie en lage kosten, is de doorlopende verhandelbaarheid een van de belangrijkste kenmerken van een ETF. Wat betekent dit nu precies en waar moet u op letten bij het aan- of verkopen van een ETF?

Beleggingshuizen blijven positief over aandelen
Weinig hele grote verrassingen in de nieuwste Asset Allocatie Consensus, samengesteld door Alpha Research. Wie belegt op basis van de consensus, en dat is zeker geen slecht idee, koopt Japanse en Amerikaanse aandelen in de sectoren IT, energie, gezondheid en financials.

Beleggen in Turkije: geweldige kans of zeker verlies?
Is het nu het goede moment om de Turkse markt (weer) te betreden? Terwijl het Noorse fondsenhuis Skagen fantastische kansen ziet, pleit Monex Europe juist voor grote terughoudendheid.

Actief versus passief: de tussenstand
Hoe presteren de twee modelportefeuilles van IEXProfs: IEXFonds 40 (actieve beleggingsfondsen) en de Index 20+ (ETF's)? Ook de passieve portefeuille duikt in de min.

Rendement IEX Fonds 40: -1,68% (ytd)
Rendement Index 20+: -0,34% (ytd)

De grootste verliezers in Azië

De Fed is gek

Overname door ABN in België goedgekeurd
De Belgische mededingingsautoriteit heeft de overname van de Belgische private banking-activiteiten van Société Générale (SocGen) door ABN AMRO goedgekeurd.

Saudi's gaan in tech

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Duurzaam beleggen