Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals met elkaar in contact brengen. Van inzicht naar inspiratie. Ook partner worden? Wij vertellen u graag meer. Sluit
Interview

Lipper Fund Awards: "Opkomende markten blijven favoriet"

Bij Russell Investments blijven ze positief over opkomende markten. Het is zelfs een van de favorieten binnen de beleggingscategorie aandelen.

In vergelijking met de ontwikkelde landen bieden de meeste segmenten binnen emerging markets aantrekkelijke beleggingskansen.

“Het monetaire klimaat blijft gezond. Veel centrale banken zijn dan wel aan het eind van hun versoepelde monetaire beleid, de lage inflatie zal helpen om de rente voor een langere periode laag te houden,” aldus Kathrine Husvaeg, portfoliomanager van het Emerging Markets Equity fonds bij Russell Investments.

De combinatie van wereldwijde sterke economische groei die de export zal ondersteunen en een aantrekkende binnenlandse vraag, zorgt er volgens Husvaeg voor dat winsten en marges verder zullen verbeteren.

De portfoliomanager vindt bovendien dat de grote spreiding van rendementen in 2017 goede kansen biedt voor ervaren stockpickers om solide bedrijven met aantrekkelijke waarderingsniveaus te selecteren.

Bio Kathrine Husvaeg, portfoliomanager van het Emerging Markets Equity fonds bij Russell Investments.

Brede spreiding en open architecture

Het fonds bestaat sinds 1994 en is gericht op langetermijngroei door te investeren in aandelen van bedrijven in opkomende economieën of bedrijven die daar het merendeel van hun bedrijfsactiviteiten uitvoeren.

Door de multi-manager- en multi-assetstrategie heeft het fonds een brede spreiding over landen, sectoren, beleggingsstijlen en individuele aandelen. Voor de selectie van externe managers hanteert Russell Investments een open architecture-benadering die beleggers toegang geeft tot een wereldwijd manageruniversum en van waaruit de beste strategieën worden geselecteerd.

De onderliggende managers worden direct aangesteld, waardoor Russell Investments direct invloed houdt op het mandaat. Afgezien van de selectie van externe managers wordt een interne, actief gemanagede positioneringsstrategie toegepast waarmee specifieke exposure kan worden verkregen naar bijvoorbeeld factoren of landen.

Alles over de Lipper Fund Awards 2018

China; opnieuw lieveling van beleggers?