Column

De winnaars van de Refinitiv Lipper Awards 2023

Dit zijn de fondshuizen en fondsen die volgens Lipper Refinitiv niet alleen in 2022 hun peers wisten te verslaan, maar ook in de twee jaren ervoor even sterke als consistente rendementen hebben geboekt. De grote winnaar is?

Meer nog dan in andere jaren konden fondsbeleggers in 2022 laten zien wat ze waard zijn. Het komt niet vaak voor dat beleggers in een tijdsbestek van twaalf maanden te maken krijgen met verstoorde productieketens, een grote oorlog in de achtertuin van Europa, een Europese energiecrisis, scherp oplopende inflatie, monetaire verkrapping en oplopende Amerikaans-Chinese spanningen.

Om dan als fondsmanager de benchmark te laten voor wat die is en een geheel eigen koers te varen, is moed nodig. Gaat het fout, dan zijn de verliezen groot. Pakken de beslissingen goed uit, dan kan de champagne worden opengetrokken en is er de gerede kans dat een Lipper Fund Award is verdiend.

Op de vraag wat dit jaar nodig was om een prijs te winnen, is het antwoord van Detlef Glow, hoofd Research EMEA bij Lipper Refinitiv helder: “Een robuust beleggingsproces, de flexibiliteit om snel aan veranderende marktomgevingen te kunnen, en het risicomanagement moet natuurlijk ook in orde te zijn.”

Welke huizen en fondsen een prijs wonnen?

Lees hier het nieuwe online magazine van IEXProfs over de Refinitiv Lipper Fund Awards 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Impact beleggen