Regioconsensus: Europa blijft aan kop Deze maand geen grote wijzigingen in de consensus over de vijf aandelenregio’s. Amerikaanse aandelen blijven op neutraal, terwijl de overige regio's het koopadvies houden. Europa voert opnieuw de ranking aan. 8 september 2021 14:00 • Door IEXProfs Redactie Maandelijks analyseert Eelco Ubbels van Alpha Research de beleggingsrapporten van vermogensbeheerders wereldwijd. Hierbij kijkt hij ook naar de regio-adviezen die worden afgegeven. In welke aandelenregio liggen momenteel de beste kansen? Klik op de afbeelding voor een grote versie Nadat assetmanagers lange tijd weinig moesten hebben van de aandelenregio Europa is de situatie inmiddels geheel omgedraaid. Ook deze maand staan Europese aandelen opnieuw op een in de ranking. Maar liefst 65% van de assetmanagers adviseert een overweging, een stijging van 1% ten opzichte van vorige maand. Ook de consensus over Japan, de nummer twee, blijft stabiel, al is het aantal negatieve adviezen wel gestegen van 8% naar 10%. Daar staat dan wel een stijging van het aantal positieve aanbevelingen tegenover van 51% naar 53%. Neerwaartse trend De consensus over aandelen uit de opkomende markten blijft in een neergaande trend. De positieve adviezen dalen verder, nu van 49% naar 42%. Tegelijkertijd stijgt het aantal neutrale aanbevelingen van 40% naar 51%. De consensus over Pacific exclusief Japan blijft stabiel, na de duikeling vanaf de top in de ranking afgelopen maand. De regio behoudt 53% positieve adviezen en de aanbevelingen om te onderwegen blijft op 16% staan. De regio stijgt van de vierde naar de derde plaats in de ranking. Ook voor Amerikaanse aandelen zijn geen grote veranderingen te zien. De consensus blijft neutraal. Een meerderheid van 41% is nog steeds positief, een daling van 2%. Het aantal negatieve adviezen blijft rond het niveau van 23% hangen. De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. . Deel via:
Impactbeleggen 30 apr Verstandig beleggen voor later is nu investeren in kinderen Het Triodos Future Generations Fund richt zich op het welzijn van kinderen, waarbij het rendement geenszins uit het oog wordt verloren, vertelt verantwoordelijk fondsmanager Sjoerd Rozing. "Zeker voor beleggers die extra spreiding willen aanbrengen, voegt het fonds echt iets toe."
Impactbeleggen 16 apr Impactbeleggen is wél in het belang van pensioendeelnemers De tijd van discussie en verwarring over impactbeleggen is volgens directievoorzitter Maureen Schlejen van Achmea Investment Management voorbij. Zij legt uit waarom impactbeleggen de juiste aanpak is voor pensioenfondsen. "Impactbeleggen is niet slechts een optie maar een inspirerende kans voor een betere toekomst."
Impactbeleggen 31 mrt Beleggen in wapens? Nee, bedankt! Investeren in wapens is een taak voor overheden, zeker niet voor duurzame beleggers, betoogt Hadewych Kuiper van Triodos IM. "Als investeerder is het simpelweg onmogelijk om te weten hoe, waar en door wie wapens zullen worden gebruikt."
Impactbeleggen 05 feb Nee, water is het nieuwe goud Waterschaarste is volgens Tongai Kunorubwe, hoofd duurzame obligaties bij T. Rowe Price, in het komende decennium een van de grootste uitdagingen voor de mensheid én een belangrijk risico voor de wereldwijde economische groei. Voor beleggers liggen er mooie kansen. "Iedere euro die in water wordt geïnvesteerd, genereert een economische opbrengst van 4 euro."
Impactbeleggen 05 feb Verantwoord beleggen is geen politieke kwestie Volgens managing director Hadewych Kuiper van Triodos IM hebben pensioenfondsen geen andere keuze dan om vol te investeren in de duurzaamheidstransitie. "De primaire taak van pensioenfondsen is het veiligstellen van een zo goed mogelijk pensioen. Het is dus logisch dat zij vermijdbare risico’s uitsluiten."
Impactbeleggen 28 nov Het enorme potentieel van nature-based finance Hadewych Kuiper van Triodos IM breekt een stevig lans voor nature-based financieringen. Het is volgens haar de enige manier om de afbraak van de natuur te stoppen. Daarnaast biedt het ook financieel rendement.