Nieuws

Invesco lanceert eerste artikel 8-ETF voor de hele grondstoffenmarkt

Wie breed wil beleggen in grondstoffen zonder de ernstige CO2-vervuiling die bij deze sector hoort, kan dat sinds vandaag doen met een ETF van Invesco.

Vermogensbeheerder Invesco lanceert vandaag een nieuwe UCITS ETF die beleggers toegang biedt tot een breed scala aan grondstoffen-assets waarbij klimaatoverwegingen meewegen in de samenstelling.

De Invesco Bloomberg Commodity Carbon Tilted UCITS ETF volgt een index die de weging van de verschillende grondstoffen aanpast op basis van de CO2-uitstoot. Door de hoeveelheid uitgestoten broeikasgassen uit te balanceren, komt de totale uitstoot overeen met de standaard Bloomberg Commodity (BCOM) Index, maar per productie-eenheid wordt er gestreefd naar een vermindering van 20% van de impliciete broeikasgassenuitstoot.

Het nieuwe fonds van Invesco is de eerste marktbrede grondstoffen-ETF die classificeert als artikel 8. Gary Buxton, hoofd EMEA ETF’s en indexstrategieën bij Invesco: “Nu in veel portfolio’s ESG al een focuspunt is bij het alloceren van kernaandelen en fixed income, horen we steeds meer dat beleggers ook de rest van hun portefeuille willen verduurzamen. Dat is precies wat onze nieuwe brede grondstoffen-ETF beoogt te doen.”

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

Assetallocatie