Nieuws

Must read: De ene autofirma is de andere niet

Plus: veerkrachtig dividend, zeepbel AI, Nederlandse inflatie iets hoger, alleen een recessie stopt inflatie, groeiaandelen zijn vooral dure aandelen, en meer.

Aangeboden: een veerkrachtige strategie in een uitdagende marktomgeving
"In een uitdagende marktomgeving vormen dividendstrategieën de hoeksteen van breed gespreide portefeuilles." Dat betoogt Jean-Philippe Hechel, hoofd portfoliomanager bij de private bank J. Safra Sarasin.

Er is een nieuwe zeepbel in de maak
Als de term AI valt, raken beleggers tegenwoordig in extase. Ben Carlson denkt er het zijne van.

Zo ook Corné van Zeijl

Wie durft nog in de rijdende AI-trein te stappen?

Nederlandse inflatie iets hoger
Bij de snelle raming was de inflatie in mei 6,1 procent, meldt het CBS. Deze snelle raming is berekend op basis van nog onvolledige brongegevens. In april waren consumentengoederen en -diensten 5,2 procent duurder dan een jaar eerder. Bottom line: alles behalve energie werd duurder.

Zonder recessie geen einde aan hoge inflatie

Groeiaandelen zijn meestal geen groeiaandelen
Column Joachim Klement: "The bottom line is that the academic definition of ‘growth investing’ isn’t really a proper growth investment style. It is an investment style that invests in overvalued stocks."

Een wereld zonder actieve beleggers is saai en zelfs gevaarlijk
Als actieve beleggingsfondsen hun passieve concurrenten zelden verslaan, waarom dan niet met z'n allen naar passief? Dat maakt het beleggingslandschap op zijn minst saai en op de lange termijn misschien zelfs gevaarlijk. Morningstar legt uit waarom.

De 10 meest waardevolle autobedrijven ter wereld
Op de lijst van de meest waardevolle autoproducenten staat Tesla fier bovenaan. Op gepaste afstand volgen de andere autobouwers. Het illustreert de hooggespannen verwachtingen voor EV’s.

Auto van de toekomst?

Wat zijn echte defensieve aandelen?
"French and Gärtner demonstrated that risk-averse investors seeking defensive systematic strategies to reduce left-tail risk should broaden their search beyond low volatility/low beta to include exposure to companies with not only low volatility but also low leverage, low earnings volatility, and high gross profitability." Larry Swedroe analyseert uitgebreid.

Chinese productie veert iets op

Actief versus passief
De rendementen van de IEX Fonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's).

We hebben een nieuw pensioenstelsel. Dus?
Joost Tieland van Brand New Day zet de belangrijkste acht veranderingen op een rij.

"Aanpak witwassen schiet op sommige punten door"
De aanpak van witwassen is cruciaal bij het voorkomen en bestrijden van criminaliteit. In het toezicht op en onderhouden van een schoon financieel stelsel speelt de financiële sector een essentiële rol. Dat de aanpak op een aantal punten voor verbetering vatbaar is, erkent Minister Kaag in een brief aan de Tweede Kamer over de voortgang van de beleidsagenda aanpak witwassen.

De keuze voor de langetermijnblegger is tamelijk eenvoudig

Maar denk wel aan spreiding

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

Impact beleggen