Nieuws

Must read: Inflatie daalt in najaar naar nul

Plus: kredietwaardige duurzame obligaties zijn beste keuze, dollar verzwakt verder, kansen in klimaatbeleggingen, goud gaat lekker, en meer.

Duurzame obligaties zijn the way to go
Senior obligatiestrateeg Werhard Kublun Becerra van de Zwitserse vermogensbeheerder Safra Sarasin breekt een stevige lans voor het kopen van de meest kredietwaardige Europese obligaties met een lange looptijd en sterke duurzame kenmerken.

Te dure dollar
Capital Group geeft een aantal redenen waarom de recente dollarverzwakking verdergaat.

Arme obligatiebeleggers

Inflatie stijgt weer, toch is het hoogtepunt 'echt wel voorbij'
De inflatie steeg weer in april, maar onderliggend lijkt het erop dat de prijzen aan het dalen zijn. In de komende maanden zal de inflatie verder kunnen afnemen en in het najaar zal deze zelfs 'heel erg dicht in de buurt van de nul' kunnen komen, aldus hoofdeconoom Peter Hein van Mulligen van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Amerikaanse rente en inflatie weer op gelijk niveau

Amerikaans-Chinese spanningen zijn en blijven link
Nouriel - Dr. Doom - Roubini voor Project Syndicate: "Despite US efforts to de-escalate tensions with China and Chinese officials’ wariness of economic decoupling, attempting to restore trust between the two powers seems futile. In this increasingly fraught climate, fragmentation trumps cooperation, and the danger of a military conflict over Taiwan looms large."

Bang voor een Amerikaanse recessie?
Die is er al, zo blijkt uit een aantal indicatoren.

Rente op overheidsschulden gaat pijn doen

Steeds meer kansen voor beleggen in klimaatverandering
Europa loopt voorop in klimaatbeleggen dankzij bewuste keuzes van beleggers en aanbieders die daar graag op inspelen. Morningstar verkent de actuele situatie in het landschap van klimaatfondsen.
Lees ook: Schroders kijkt alvast 30 jaar vooruit in de klimaattoekomst.

Actief versus passief
De rendementen van de IEX Fonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's).

Huishoudens flink rijker geworden

Goud gaat lekker dit jaar
Lees ook: Optimix is heel positief over goud.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Impact beleggen