Nieuws

Must read: Je bent een ultra-groeibelegger en verliest wat

Plus: groene obligaties zijn wel/geen fata morgana, inflatie blijft hoog, twee x vijf grafieken, Buffett valt niet te kopiëren, en méér.

Zijn groene obligaties een fata morgana?
Volgens fondsbeheerder Alexis Bienvenu bij La Financière de l’Echiquier (LFDE) moet de markt van green bonds nog een heleboel hobbels nemen om echt groot te kunnen worden. Een kritische analyse.

Inflatie terug naar 2,5%? Dat is een utopie!
Door het terugdringen van de koolstofuitstoot en de veranderde kijk op werk daalt het aanbod en blijft de inflatie hoog. Dat is de duidelijke mening van Frédéric Leroux van Carmignac, die eerder meer dan minder beleggingskansen ziet. "Want laten we vooral niet bang voor inflatie zijn."

De obligatiemarkt in vijf grafieken
JP Morgan AM gelooft dat obligaties hun oude kracht terughebben van vaste inkomstenbron en hedge tegen dalende aandelenkoersen.

Huidige beursvolatiliteit is logisch
De beursonrust houdt wel nog even aan. Dat is de centrale boodschap van CIO Saira Malik van Nuveen. Het heeft z'n weerslag op haar aandelenvoorkeuren. Grote kansen ziet zij in defensieve aandelen, infrastructuur, aandelen EM én in ... landbouwgrond.

Voor de echte beursonrust moet je tegenwoordig in de obligatiemarkt wezen

Wie durft in Italiaanse aandelen te beleggen?

De brede markt in 5 grafieken
Deze zijn aangeleverd door Morningstar. Het is vijf grafiekendag vandaag.

De Europese beleidsrente wordt steeds hoger

In de VS zijn ze al wat verder

Er is en blijft maar één Warren Buffett
Dat heeft alles te maken met zijn beleggingsstrategie die lastig is te kopiëren. "So if you want to be the “next Warren Buffett” you need three things - be great investors, have a great business structure, and somehow convince regulators to allow you to invest insurance assets completely differently to all your competitors. A tough ask in my view, which is why no one else has come close." Interessant verhaal.

Schroders verhoogt wereldwijde economische groeiverwachtingen

Actief versus passief
De rendementen van de IEX Fonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's).

Belangrijk schemaatje

ING reageert op oproep en petitie Fossielvrij
"Koning der dieren, stap uit olie en gas!" Via een advertentie in de Volkskrant (en bijbehorende petitie) roept FossielVrij ING op om per direct te stoppen met het financieren van de olie- en gassector. ING zou volgens de actiegroep met €9 miljard per jaar de grootste fossiel-financier onder Nederlandse banken zijn. Hier is de schriftelijke reactie van ING.

Je bent een ultra-groeibelegger en verliest wat

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie