Nieuws

Must read: de obligatiecrash is pas kostbaar en heftig

Plus: aandelenbeloning blijft nog even uit, extreem goedkope EM-aandelen, putposities op recordstand , energiecrisis vraagt echte oplossing, NL boeren in de wijn, en meer.

Aandelenbeloning blijft komende 12 maanden uit
Hoofdeconoom Paul Jackson van Invesco ziet het somber in voor risicovolle beleggingen. Positief is hij over cash, vastgoed en aandelen uit opkomende markten. "De lage waarderingen in opkomende markten zijn een bescheiden lichtpuntje."

Wie durft?

"Nieuwe beleggingsrealiteit vereist nieuw beleggingskompas"
"Voorlopig lijkt het erop dat centrale banken zich minder bekommeren om de aandelenportefeuille van beleggers." Volgens Justin Thomson, CIO International Equity van T. Rowe Price, zijn fundamentele bedrijfsanalyses daarom weer belangrijk.

Contra-indicator
Put-posities op recordstand.

Fed vol op het orgel

Thatcher 2.0 lijkt niet de oplossing
"Britain’s lurch toward ‘Reaganomics’ gets a thumbs down from the markets." De markten zijn zeer negatief over het nieuwe neoliberale beleid van het VK, bericht ook CNBC. Onderwijl is het pond nu bijna even veel waard als een euro. 

Obligaties zijn nu wel/niet aantrekkelijk
"Estimating when the core danger has passed and a new rally in fixed-income has started is a mix of art and science, but at some unknown point in time that transition will arrive. As yields rise and inflation eases, the relative allure of bond payouts becomes attractive, in absolute and relative terms vs. other assets." Hier is het verhaal. Lees ook: Bonds are back.

De crash van de obligatiemarkt is kostbaar...

... en heftig.

Spreiden is (dit jaar) lijden

Grote handtekeningen, slechte beursprestaties
Narcistische ceo's presteren veel slechter dan ceo's met een bescheiden karakter. Deze narcistische leiders zijn eenvoudig te herkennen aan hun grote potsierlijke handtekening, schrijft Joachim Klement in zijn nieuwste blog.

Doctor Doom in de bocht
Krijgt hij eindelijk weer eens gelijk?

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's).

Gemiste energiekans
Rabo-econoom Hugo Erken: "Het omvangrijke pakket aan plannen besteedt nauwelijks aandacht aan de oorzaak van de huidige energiecrisis, namelijk dat de vraag naar gas en elektriciteit simpelweg groter is dan het aanbod." Scherpe column.

Jonge generatie is niet van buy and hold

Nederlandse boeren in de wijn
Omdat ze minder toekomstperspectief zien in 'gewone' landbouw, zoals de aardappelteelt, stappen Nederlandse boeren over op de teelt van wijndruiven. "Je hebt wel een spaarpotje nodig om de eerste jaren door te komen. En de inkomsten uit proeverijen en rondleidingen zijn belangrijk om genoeg te verdienen." RTL Z bericht.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

Impact beleggen