Nieuws

Must read: in afwachting van de aandelenrally

Plus: aandelentoppers in onzekere tijden, Optimix koopt Japan, de beste waarde-aandelenfondsen, high-yieldmarkt ligt stil, en meer.

Aandelentoppers in onzekere tijden
CIO Saira Malik van Nuveen rekent niet op een spoedige opleving van de aandelenmarkt. Kwaliteitsbedrijven met een lang trackrecord van stijgende dividenden en infrastructuurbedrijven zijn haar veilige havens.
Lees ook: De wereld schreeuwt om nieuwe infrastructuur.

Kantelpunt
Jan-Willem Nijkamp daarentegen ziet steeds meer ontwikkelingen die een aanstaande aandelenrally rechtvaardigen. "Toegegeven, een verhaal met veel mitsen en maren en zeer kort door de bocht. Maar de beleggers die al vroeg stelling durven innemen zullen – zoals altijd – spekkoper zijn."
Jonathan Golub van Credit Suisse voorspelt een hevige opleving van de aandelenmarkten als de Amerikaanse inflatie terugvalt. “Valuations on the market are somewhere between fair and inexpensive right now, meaning there’s more upside from p/e [price to earnings] multiples."

Nieuwe Chinese renteverlaging zet weinig zoden aan de dijk
Hoofdeconoom Luc Aben van Van Lanschot Kempen verwacht weinig van een nieuwe Chinese renteverlaging. Beter is als er einde komt aan het stringente Chinese zero-Covid-beleid.

Optimix gaat voor Japan
Optimix heeft Japanse aandelen bijgekocht. Het land heeft geen last van hoge inflatie of een energiecrisis die vooral Europa raakt. De zwakke yen pakt positief uit voor de Japanse exporteurs.

Inflatie: Corné van Zeijl legt het nog eens uit
Belangrijkste conclusie: centrale banken gaan net zo lang door met verhogen totdat inflatie weer terug in zijn hok is.

Drie koopwaardige Amerikaanse blue chips
De huidige bearmarkt biedt beleggers een geweldige kans om de beste Blue Chip-aandelen te kopen op een dieptepunt, schrijft Bret Kenwell op InvestorPlace. Een Blue Chip is een groot en financieel gezond bedrijf met een uitstekende reputatie. Het zijn vaak marktleiders, of bedrijven die dominant zijn in een bepaalde sector, met een gezonde balans en stabiele inkomsten. Ze keren vaak dividend uit aan hun aandeelhouders. Belegger.nl heeft het verhaal.

Arme obligatiebeleggers!

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's).

U zoekt een mandje goed presterende waarde-aandelen?
Morningstar presenteert de vijf beste Europese waarde-aandelenfondsen.

Ook de high yieldmarkt heeft er wel eens beter bij gelegen
Lees ook: High yield is een must.

De prijs van oorlog
Zo hard is de Russische economie getroffen door westerse sancties. "Russia may face a longer and deeper recession as the impact of US and European sanctions spreads, handicapping sectors that the country has relied on for years to power its economy, according to an internal report prepared for the government."

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie