Nieuws

Must read: dit is nu de beste strategie

Plus: high yield is veerkrachtiger dan aandelen, aandelenselectie wordt belangrijker, kleine rally ligt voor de hand, en méér.

High yield is veerkrachtiger dan aandelen
Hoge inflatie en stijgende rente hebben de obligatiemarkt in een kille greep, maar voor high yield breekt er nu juist een interessante periode aan, zegt fondsmanager Ryan Larson van de Amerikaanse high yield-boutique Strategic Income Management (SIM) in een interview met Pieter Kort. “Energie is nu een van de interessante sectoren.”

Ja, er valt nog wat te verdienen met duurzaamheid
Duurzame bedrijven hebben op de beurs een veel hogere waardering dan bedrijven die minder hoog op de duurzaamheidsladder staan. Voor beleggers liggen volgens Schroders daarom de grootste kansen bij 'slechte' bedrijven die beterschap beloven.

Aandelenselectie wordt weer belangrijk
Martine Hafkamp: "Het meest waarschijnlijke scenario is dat de markten een periode van voornamelijk zijwaartse beweging zijn ingegaan. Zijwaarts is dan een ruim begrip. In de jaren ’70 schoot de beurs per saldo ook niets op. Maar dat betekende niet dat er geen correcties en rally’s van tientallen procenten plaatsvonden." Goede column.

Dit is nu de beste strategie
Ben Carlson: "The worst part about investing during a downturn is that we’re all human. We can’t help being nervous, scared or uncertain about what will happen in the future." Zijn advies: beleg breed, goedkoop en leg periodiek in. Goed verhaal.

Een kleine rally ligt voor de hand
Michael Batnick: "Given the extreme pessimism coupled with the extreme move in stocks, you might think we’re getting near a tradable bottom. Here’s what happened in the past when we saw this type of decline; The median 10-day return was 2.9%, well above the 0.6% median return for all rolling 10-day periods. No guarantee, as the chart shows, but the odds are decent that we get a short-term bounce."

Het gaat hard omlaag dit jaar

Welkom in Davos
Dag 1 is begonnen.

De 5 fases van bear-markt-rouw
Nog drie fases te gaan, meldt Marketwatch.

Stikstof nekt bouw
De hoeveelheid stikstof die neerslaat op natuurgebieden blijft nog jaren voor problemen zorgen. Dat vrezen Bouwend Nederland en LTO Nederland, de brancheverenigingen van bouwers en boeren. "We zijn in een juridisch moeras beland. 2022 en 2023 dreigen opnieuw verloren jaren te worden." RTL Z bericht.

Nee, dit is niet taper tantrum 2.0
Rentestijging is nu anders dan in 2013.

Teruggang biodiversiteit is echt een groot gevaar
Lees de uitgebreide analyse van JP Morgan.

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's).

Spaartaks: Niet tijdig aangemeld, geen geld terug
Een pijnlijke nederlaag voor honderdduizenden spaarders die te veel belasting hebben betaald de afgelopen jaren. De Hoge Raad, de hoogste rechter van het land, heeft geoordeeld dat mensen die niet - of niet op tijd - bezwaar hebben gemaakt tegen de spaartaks, geen recht hebben op compensatie.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie