Nieuws

Recordbedrag aan fintechinvesteringen in 2021

Volgens het Fintech Pulse rapport van KPMG zijn de jaarlijkse fintech-investeringen niet eerder zo hoog geweest als in 2021 met een recordbedrag van 77 miljard dollar in Europa.

Dat komt vooral door veel fusies en overnames waarbij de grootste bedrijfsdeals in de eerste helft van 2021 hebben plaatsgevonden.

De overnames van betalingsplatform CurrencyCloud door Visa en de Deense betalingsverwerker Nets door het Italiaanse Nexi maakte in de laatste zes maanden van afgelopen jaar het jaarrecord compleet.

In Nederland hebben achttien fintech startups aangeklopt bij DNB voor een vergunning om cryptodiensten op de markt te brengen, aldus KPMG. 

Wat valt verder op?

Deals in betaalbedrijven blijven onverminderd populair. Ook in Nederland kondigde SilverFlow een financiering aan van zeventien miljoen dollar. Dit fintech bedrijf biedt API technologie om datagebaseerde betalingsverwerking te realiseren voor betaaldienstverleners, ontdekte KMPG. 

Het Nederlandse achterafbetaalbedrijf Biller voor de zakelijke markt werd overgenomen door de Luxemburgse Banking Circle Group, slechts zes maanden na de oprichting.

"Een andere opvallende ontwikkeling is de toenemende aandacht voor digitale valuta en eigendomsbewijzen (NFT’s). Nederlandse bedrijven hebben zich aangemeld bij DNB opdat ze de eerste in de markt kunnen zijn."

Eerste met goedkeuring

"Het Amerikaanse Coinbase opende het Europese hoofdkantoor in Duitsland en was daarmee het eerste Europese fintechbedrijf voor cryptobewaring dat werd goedgekeurd door de Duitse toezichthouder BaFin."

"De Franse startup Sorare dat een platform biedt voor het verhandelen van voetbal-NFT’s is nu al 4,3 miljard dollar waard mede dankzij een extra investering van 680 miljoen dollar."

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie