Nieuws

Frank Koster nieuwe CEO InsingerGilissen

Frank Koster treedt op 1 januari aan als de nieuwe CEO van InsingerGilissen. Koster heeft ruim 25 jaar ervaring in de internationale financiële sector. Hij volgt Peter Sieradzki op.

Peter Sieradzki werd in 2017 CEO van InsingerGilissen, ontstaan uit de fusie tussen Theodoor Gilissen en Insinger de Beaufort. Daarvoor had hij jarenlang de leiding over Insinger de Beaufort. Al met al is hij 37 jaar aan één en dezelfde werkgever verbonden geweest. Het aanstaande pensioen van Sieradzki werd eerder dit jaar al bekend gemaakt.

Frank Koster was hiervoor CEO van AXA in België en had zitting in AXA’s Group Executive Committee. Daarvoor was Koster CEO van ING Insurance Asia-Pacific, met Hongkong als standplaats. Hij bekleedde bovendien managementfuncties voor ING in Zuid-Korea, India en Amsterdam. Recent richtte hij Algebrite op, een consultant voor private equity-beleggers, gericht op financiële diensten. Ook was hij senior adviseur voor de Engelse private equity-partij Cinven.

Frank Koster: “Ik grijp de kans om InsingerGilissen te gaan leiden met beide handen aan. Ik zie de bank als een échte boutique-speler met een rijke traditie, oog voor innovatie en een glasheldere focus om het juiste te doen voor de cliënt. Bedrijven kunnen alleen waarde creëren als er gedeelde waarden zijn en het gezamenlijke doel duidelijk is." 

De definitieve benoeming van Koster is nog afhankelijk van een positief advies van de Ondernemingsraad van InsingerGilissen.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Impact beleggen