Nieuws

Topman Karl Guha vertrekt bij Van Lanschot Kempen

Bestuursvoorzitter Karl Guha van vermogensbeheerder Van Lanschot Kempen legt aan het einde van het jaar zijn functie neer. Na acht jaar doet hij een stap opzij om naar eigen zeggen ruimte te maken voor een nieuwe generatie om richting te geven aan de onderneming.

Guha was voorheen lid van de raad van bestuur van het Italiaanse UniCredit Group. Hij werkte eerder ook bij ABN Amro in verschillende functies.

In een korte reactie tegen het FD zegt Guha: "Je moet voorkomen dat je een cliché wordt." Onder zijn leiding heeft Van Lanschot de afgelopen jaren de bakens verzet. Zo stopte de bank met leningen aan bedrijven en ging het zich alleen nog bezighouden met vermogensbeheer en zakenbankieren.

Om ook minder vermogende klanten aan te boren, werd online beleggingstool Evi opgezet, waardoor ook voor bedragen vanaf 1000 euro beleggingshulp werd geboden.

Karl Guha van Van Lanschot Kempen

Mede doordat Van Lanschot was gestopt met zakelijke kredietverlening had de de bank relatief weinig last van de coronacrisis. De bank staat er volgens Guha goed voor.

Over zijn toekomst hult hij zich in nevelen. Van Lanschot Kempen zal op zoek moeten naar een vervanger. Heel veel haast is daar niet bij. Zijn tijdige aankondiging geeft de commissarissen genoeg tijd om een passende opvolger te vinden.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus