Nieuws

Must read: Klaar met aandelen

Bijltjesdag in Nederland, hedgefunds klaar met aandelen, factoren het nieuwe lego, rood licht voor junk bonds en de Fed gaat het doen.

Opkomend rood staan
Opkomende markten staan roder dan ontwikkelde landen. 

Passief met stokjes
In Azië draait Japan het hardst richting passief beleggen doordat veel Japan-ETF’s door de centrale bank van het land zijn (en worden) opgekocht. 

Klaar met aandelen
De nieuwe lichting Amerikaanse hedgefondsen heeft het een beetje gehad met aandelen 

Bijltjesdag in Nederland
Het is verkiezingsdag in Nederland. In aanloop naar de verkiezingen hebben veel asset managers uit binnen- en buitenland hun gedachten op papier gezet over de mogelijke uitkomsten. 

Kraantje open, kraantje dicht
Geldkraan open of geldkraan juist dicht. Kunnen centrale banken in de Verenigde Staten, Europa en Japan hun eigen koers blijven varen?

Liever alternatief
Beleggers wijken mede uit naar alternatieve beleggingen doordat zij de banken wantrouwen.

Non-geheim
Het grote geheime sociale netwerk van hedgefunds kennen we allemaal, is ruim tien jaar oud en wordt door de meeste mensen niet meer gebruikt. 

Zeggen en doen
Het is niet alleen maar zeggen, maar ook doen. Het geld van fondsmanagers stroomt nu echt naar Europese aandelen. 

Het nieuwe lego
Niet aandelen en obligaties maar factoren zijn de nieuwe legoblokken van de beleggingsportefeuille; tenminste als we Northern Trust mogen geloven 

Overtuigingskracht
De Federal Reserve heeft markten in korte tijd kunnen overtuigen: die renteverhoging komt er deze week. Junk bonds zijn overgewaardeerd, en de Fed verhoogt de rente. Wat nu?

Mooie cijfers 

Neemt dit de populisten de wind uit de zeilen? De groei van de Nederlandse economie blijft op peil. En er is weinig ongelijkheid tussen inkomens.

 

Oranje succesjes in België
Kempen en Robeco in de prijzen bij de verkiezing van de beste beleggingsfondsen in België door de zakenkranten De Tijd en L’Echo

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Online magazine duurzaam beleggen