Nieuws

Impactbeleggen op radar rijken

Vier op de tien vermogenden met een vrij belegbaar vermogen van minimaal een half miljoen euro heeft interesse in impact beleggen.

Vier op de tien vermogenden met een vrij belegbaar vermogen van minimaal een half miljoen euro heeft interesse in impact beleggen.

Momenteel doet deze groep nog nauwelijks aan impact investeren gedaan; 4% van de respondenten heeft wel eens een impact investering gedaan, blijkt uit een onderzoek onder 800 vermogende particulieren van ABN Amro MeesPierson in samenwerking met Maastricht University.

De meeste interesse bestaat voor impact investeren gericht op CO2-reductie. Ook is er veel belangstelling voor impactinvesteringen die zich richten op het creëren van banen en het verkleinen van de afstand tot de arbeidsmarkt voor kwetsbare groepen.

Het hebben van een positieve impact op de samenleving is de belangrijkste reden om te kiezen voor impact investeren. Het behalen van rendement is minder belangrijk.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus