Must read

Must read: Beurs kiest nieuwe richting

Plus: ViX geeft koopadvies, obligatiebeleggers (behalve in EMD) gaan bloeden, economen past vooral bescheidenheid, en meer.

ViX-cyclus geeft een duidelijk koopsignaal af
Renco van Schie van Valuedge volgt nauwgezet de ontwikkeling van de ViX-index, ook wel bekend als de angstgraadmeter. Wat hij nu ziet, sterkt hem om positief te blijven over aandelen.

De grote rotatie is gekomen

Obligatiebeleggers gaan nog meer pijn lijden
Ook beleggingsadviseur Cullen Roche verwacht dat de economie zich na corona razendsnel zal herstellen. De vraaguitval van 2020 heeft weinig langetermijneffecten. Voor aandelen is dat gunstig, maar obligatiehouders zullen afzien. Reuters heeft er ook een verhaal over, waarbij de horizon heel wat korter is. Wat doet Powell?

De duidelijke relatie tussen inflatie en de koperprijs

Jeroen Blokland ziet wel wat in een (verdere) upswing van grondstoffenprijzen

Belegger, wees eigenzinnig!
Want als je de meute volgt, dan leidt dat niet automatisch tot de beste beslissingen. Integendeel! Het een en ander wordt gestaafd met onderzoek. Uiteindelijk moeten die paar aandelen worden gevonden die een hele index omhoog jagen.

+6% tot 10%
Dat moeten opkomende marktenobligaties (EMD) in harde valuta dit jaar volgens NN IP wel kunnen opleveren. Gemeten in dollar.

Economen past bescheidenheid
Nora Neuteboom: "Maar een feit is dat de wereld te complex is om volledig te vatten in statistische relaties. Nog een feit: modellen geven ons nu nog minder dan tijdens 'normale' tijden houvast." Leuke column.

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEXIndex 20+ (ETF's). Maak kennis met de negen nieuwe fondsen in de actieve portefeuille. Zoals het succesvolle JP Morgan US Technology Fund. Of het fonds East Capital Global Frontier Markets.

In het kader van de vervuiler betaalt
Pas op met hevige CO2-uitstoters

Banken nemen duurzaamheid serieuzer
Uit onderzoek van Mazars blijkt dat banken duurzaamheid en ESG (Environmental, Social and Corporate Governance) steeds serieuzer nemen, een ontwikkeling die ook vanuit financieel oogpunt noodzakelijk is. Zoals:

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

China; opnieuw lieveling van beleggers?