Must read

Must read: Nederlandse economie in de rebound

Plus: Frontier markets zijn juist minder risicovol, ook mooie kansen EM, wees niet/wel bang voor hogere rentes, en nog meer.

Frontier markets: Meer groei, minder volatiliteit
Het fonds East Capital Global Frontier Markets is dit jaar opgenomen in de actieve modelportefeuille IEX Fonds 40. Wat doet het fonds zo goed? Wat maakt het kansrijk? Rob Stallinga videobelde Peter Hakansson, sinds 2014 verantwoordelijk voor dit Zweedse fonds.

Vergeet de opkomende markten ook niet

Nederland heeft het goed gedaan
Maar ook: De klap moet nog komen. Lees de nieuwste economische ramingen van ABN AMRO. Het is een uitgebreid en duidelijk verhaal.

Covid-19 liveblog: Inflatiebescherming gevraagd
Hoe denken beleggingshuizen over de effecten van de coronapandemie? Amundi zoekt inflatiebescherming, ABN AMRO en BlackRock gaan (ook) voor cyclische aandelen, M&G zoekt het in EMD, Robeco rekent op stijging grondstoffenprijzen, en meer opinies.

Met Lyxor beleggen voor Parijs
"Last month we launched our new COtool, which allows you to see how more than 150 Lyxor ETFs align with the temperature goals of the Paris Agreement."

Wel of geen grondstoffensupercycle?

Nee, Big Tech verkeert niet in de problemen
De Amerikaanse Big Tech-bedrijven liggen onder vuur vanwege hun marktmacht. Toch hoeven aandeelhouders zich geen zorgen te maken. Zelfs het meest slechte scenario van opsplitsing hoeft geen slecht nieuws te zijn volgens Capital Group.

A brave new World
Martine Hafkamp: "Beleggers; maak u op voor een andere wereld." Hoezo? Hier is de column.

Geen paniek! (Of toch wel?)
Stijgende obligatierentes hoeven helemaal niet slecht te zijn voor aandelen, schrijft Ben Carlson. Lipper Refinitiv denkt daar toch wel iets anders over.

Dr. market is niet gek

Deed u het dit jaar beter of slechter dan de brede markt?

"Investing is simple but not easy"
Voorbeeld van een eenvoudig te construeren en succesvolle beleggingsportefeuille.

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEXIndex 20+ (ETF's). Maak kennis met de negen nieuwe fondsen in de actieve portefeuille.

Wat is een betere wereld?

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

China; opnieuw lieveling van beleggers?