Must read

Must read: Inflatie-angst sloopt beursvertrouwen

Plus: Dr. Koper wijst de weg, houd op over inflatie Weimar, tech heeft last van rentestijging, Tesla en bitcoin zijn een paartje, en meer.

Dr. Koper wijst de weg
Ook monetair Edin Mujagic rekent op een fors economisch herstel dit jaar. Verschillende indicatoren wijzen daarop. Er dreigt zelf oververhitting. Inflatie gaat dus spiken?

Bang voor een correctie? No worry!
Michael Batnick: "If the stock market had a mantra, it would be “buy the dip.”"

Covid-19 liveblog: Inflatiebescherming gevraagd
Hoe denken beleggingshuizen over de effecten van de coronapandemie? Amundi zoekt inflatiebescherming, ABN AMRO en BlackRock gaan (ook) voor cyclische aandelen, M&G is positief over EMD, Robeco rekent op stijging grondstoffenprijzen, en meer opinies.

Corné is niet bang voor inflatie

Never go full Weimar
Verwijzingen naar de hyperinflatie van Weimar slaan volgens Ben Carlson echt helemaal nergens op.

Geen Franse lockdown?

Ondertussen in Zwitserland

Is de rek uit techaandelen?
RTL Z: "Logisch dat beleggers naar andere aandelen sprinten." Ook Amerikaanse hedgefondsen maken zich zorgen over een chaotische vlucht uit tot voor kort populaire fondsen.

“Ik zat er compleet naast”
John Redeker van Morningstar zoekt naar redenen waarom hij er vorig jaar zo naast zat met zijn voorspelling van een langdurende bearmarkt. Denkend aan de toekomst houdt hij voet bij stuk. "Het ziet er niet best uit."

DWS: ESG-aandelen doen het 1% beter
Beleggen hoeft niet moeilijk te zijn. ESG-aandelen zullen het volgens DWS beter doen dan niet duurzame aandelen. Aandelen en obligaties in Azië hebben betere kansen dan beleggingen in andere delen van de wereld.

Samen uit, samen thuis
Tesla en bitcoin zijn een paartje.

Banken zeggen vaker nee
Dus alternatieve financieringen nemen vlucht.

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEXIndex 20+ (ETF's). Maak kennis met de negen nieuwe fondsen in de actieve portefeuille.

Arme starters

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

China; opnieuw lieveling van beleggers?