Must read

Must read: Zoek de losers

Kenmerken van slecht presterende aandelen. Plus; recordaantal ETF's gestopt dit jaar, dure tweedehands beleggingen en baas kijkt mee.

De snelle groei van de Chinese aandelenmarkt
De Chinese economie is straks de grootste ter wereld. Alleen de aandelenmarkt blijft nog flink achter bij de VS. Maar, onder andere door IPO´s, homecomings en lokale beleggers, wordt die achterstand weggewerkt.

Duitsers steken zichzelf dieper in de staatsschuld
De coronacrisis zorgt voor een golf aan nieuwe Duitse staatsobligaties. De schuldquote loopt volgens minister Scholz op van onder de 60% tot straks boven de 75%.

COVID-19 liveblog: Wat zeggen de beleggingshuizen?
Volgens Robeco liggen de beste kansen in EM, institutionele beleggers vrezen volgens Schroders kapitaalverlies, JP Morgan is iets pessimischer, DWS wacht nog even met de aanschaf van cyclische aandelen, UBS AM voorspelt einde techrally en meer.

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEXIndex 20+ (ETF's). 

Stekte yuan

Baas kijkt mee

Dure tweedehandsjes

Aandacht voor de diplomaplicht dreigt te verslappen
Dit is gebleken uit AFM-onderzoek onder ruim 200 financiële dienstverleners.

Zoek de losers
Wat zijn kenmerken van de slechtst presterende aandelen?

Veel ETF's gestopt
Dit jaar trekken meer ETF-aanbieders stekkers uit producten dan vorig jaar

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Assetallocatie