Must read

Must read: Lekker shoppen

Amerikanen gaan voor de feestdagen meer uitgeven, online. Plus; Democraten beter voor economie, bang voor kantoor en een olieloze toekomst?

Klaas Knot: met de moed der wanhoop
De verschillen tussen noord en zuid zijn in Europa nog net zo groot als bij de introductie van de euro. Het idee van Klaas Knot dat de economieën in het zuiden net zo productief moeten worden als in het noorden, werk niet, aldus Marcel Tak. Is de euro nu mislukt?

Het einde van de Goudlokje-economie?
Het afgelopen halfjaar profiteerden vooral Amerikaanse technologie-aandelen van de combinatie van een lage rente en economisch herstel. Nu komt een fase met hoge groei en meer inflatie en dat kan Europese aandelen in de kaart spelen, aldus BofA ML.

COVID-19 liveblog: Wat zeggen de beleggingshuizen?
JP Morgan ziet aandelenkoopjes, Invesco blijft in tech geloven, Robeco minder in bedrijfsobligaties, Optimix koopt meer edelmetalen, ABN Amro blijft voorzichtig, Van Lanschot omarmt TINA en nog veel meer opinies.

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEXIndex 20+ (ETF's). 

Olieloze toekomst?

Bang voor kantoor

Vermogende Amerikanen geven meer uit
Straks met de feestdagen. Vooral online.

Niet te vergelijken
De Nasdaq nu vergeleken met 20 jaar terug.

Democraten beter
Nee, niet de Republikeinen zijn beter voor economische groei, dat zijn toch de Democraten.  

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus