Must read

Must read: Olievraag gaat zeker dalen

Plus: Hoe verstandig is het om nog in aandelen te zitten? Is er een alternatief voor staatsobligaties? En méér

Hoogste tijd om risico's af te bouwen?
Hoe verstandig is het om nog in aandelen te zitten? Hoge waarderingen, een naderende harde brexit, Amerikaanse verkiezingen, een voortwoekerende coronavirus en een dreigende handelsoorlog tussen de VS en China zijn lastig te negeren risico's. De zeven door ons gesproken experts zijn alles behalve angstig.

COVID-19 liveblog: Wat zeggen de beleggingshuizen?
JP Morgan ziet aandelenkoopjes, Invesco blijft in tech geloven, Robeco minder in bedrijfsobligaties, Optimix koopt meer edelmetalen, ABN Amro blijft voorzichtig, Van Lanschot omarmt TINA, en nog veel meer opinies.

Wie bepaalt de toekomst van verantwoord beleggen na covid-19?
Als covid-19 de aanjagende factor is op weg naar een meer duurzame wereld, welke rol moeten overheden, bedrijven en individuen dan spelen? NN Investment Partners identificeert nieuwe ontwikkelingen waar verantwoorde beleggers in hun besluitvorming steeds meer rekening mee moeten houden.

USA Second
Daniel Sotiroff van Morningstar US legt uit waarom Amerikaanse aandelen het in de afgelopen 10 jaar zoveel beter deden en waarom (Amerikaanse) beleggers het nu toch echt buiten de VS moeten zoeken.

Dat was de oliepiek
De vraag naar olie zal nooit meer zo groot zijn als voor de coronacrisis, verwacht BP. In alle scenario's neemt gebruikt alternatieve energieën flink toe. Dat worden lastige OPEC-vergaderingen en lastige tijden voor beleggers in de oliesector.

Geen alternatief voor staatsobligaties
Wie een breed gespreide portefeuille wil, zal toch echt ook staatsobligaties moeten kopen.

Wie is de nieuwe Japanse premier?

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEXIndex 20+ (ETF's). Actieve keuzes betalen zich uit in coronatijd.

VS bedrijven ontdekken ook belang ESG

Zuid-Europa leent bij banken, het noorden leunt op de staat
De coronacrisis heeft overal in de eurozone voor ernstige liquiditeitstekorten gezorgd. Hoe bedrijven aan geld kwamen, verschilde enorm van land tot land.

Vraagprijs daalt
Heeft de coronacrisis de huizenmarkt bereikt? RTL Z zocht het uit.

Coronakrimp treft armste regio's het meest

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus