Must read

Must read: De winnaars van de coronacrisis

Zijn onder andere de caravan-en camperverkopers. Plus; QE werkt het best groot, overheid bemoeit genoeg en vijf dagen kantoor niet meer norm.

Genoeg (economische) overheidsbemoeienis
Nee, de overheid hoeft geen grotere rol te spelen op economisch vlak, aldus Marcel Tak. Ook niet in deze coronacrisis. De grip op de economie is al flink genoeg.

QE werkt het best op grote schaal
Quantitative easing kan via spreiding van obligatieaankopen of geconcentreerd op goed getimede momenten. Volgens de Bank of England werkt het laatste het best in tijden van crisis.

COVID-19 liveblog: Wat zeggen beleggingshuizen?
DWS tempert beleggingsverwachtingen, nieuw beleid Fed volgens Valuedge goed voor beleggers, Van Lanschot omarmt TINA, Pictet AM gaat alleen voor goud, Invesco vreest voor Europa, T. Rowe Price ziet nog kansen in junkmarkt, BlackRock koopt inflatielinkers, en meer.

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEXIndex 20+ (ETF's). 

Beetje voorzichtig

Campers populair in coronatijd
Het Duitse caravan- en campermaker Knaus Tabbert gaat naar de beurs in Frankfurt. Daarbij mikt de onderneming, die sinds 2009 in handen is van de Nederlandse investeerder HTP, op een opbrengst van circa 20 miljoen euro. 

Aandelen VS doen het helemaal niet zo goed

Vijf dagen op kantoor niet langer de norm
Thuiswerken is here to stay.

Meer faillissementen
Kredietverzekeraar Atradius rekent voor dit nog steeds op een stijging van het aantal faillissementen met 34%. 

Die dollar

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

China; opnieuw lieveling van beleggers?