Must read

Must read: Machtig Amsterdam

Plus: Pas op voor waardevalkuil, overheid geeft groene obligatie uit, DAX is een auto-index, bitcoin een gokmunt, en méér.

Beleggen is vooral sneller geworden
Dividendbelegger Jorik van den Bos zit deze maand precies 25 jaar in het beleggingsvak. Wat heeft hij geleerd? Wat is er veranderd? Waar gaat het naartoe? “Ruis reist sneller, maar ook is sneller duidelijk wat beurzen in beweging zet. Informatie wordt steeds breder gedeeld.”

Pas op voor waardevalkuil
Waarde-aandelen doen het al een tijdje slechter dan groeiaandelen en zijn inmiddels ook heel veel goedkoper. Dus de komende jaren zullen waarde-aandelen het beter doen, zeggen waardebeleggers. Niet dus, of er moet een duidelijke katalysator zijn.

DAX is verkapte auto-index

Groene obligatiegolf bereikt Agentschap van Generale Thesaurie
Groene en sociale obligaties zijn hot. De Nederlandse staat geeft morgen zijn eerste groene obligatie uit. Columbia Threadneedle vindt dat ook centrale banken zich ten behoeve van een duurzamere wereld op deze markt moeten werpen .

Leuk als gokmunt
Robeco: Kosten 1 bitcointransactie = 330.000 credit cardtransacties

Tegenvallers wegen zwaarder
Marketwatch: tegenvallende (Amerikaanse) winsten worden in het huidige cijferseizoen veel harder afgestraft dan meevallende winsten beloond.

Actief versus passief beleggen
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). Het verschil is behoorlijk.

Volgens onze Knot is de Europese inflatie nog altijd te laag

Verblind door een cybercharlatan
Gerard Sanderink, eigenaar van automatiseringsconcern Centric en bouwbedrijf Strukton, heeft een hechte band met Rian van Rijbroek, die te boek staat als cybercharlatan. Een verhaal over een vervalst cv, haastig opgerichte stichtingen en Rian die gepensioneerde notarissen optrommelt en de wijziging in Sanderinks nalatenschap regisseert. Heerlijk leesvoer van Follow the Money.

Het succes van online shopping: Wallmart x Alibaba
Overigens heeft Wallmart inmiddels ook succes met de eigen internetwinkel.

Down under zijn ze van de noodzaak van CO2-reductie niet overtuigd
En dan te bedenken dat de prijzen van duurzame energieën over twee jaar goedkoper zijn dan die van fossiel. Maar ja, Australië heeft veel kolen en daar moet blijkbaar ook iets mee.

Amsterdam spreekt toch echt een woordje mee

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Alternatieve beleggingen