Must read

Must read: Duitse problemen

Plus: Positieve goudadviezen, Davos slecht voor rendement, steeds minder pensioen, hou 1 maart in de gaten, en méér.

Het regent positieve goudadviezen
2019 zou wel eens een mooi jaar kunnen worden voor goud. WisdomTree, DWS en Schroders hebben elk hun eigen redenen om positief te zijn over goud.

The art of stockpicking
Kunnen professionele beleggers het wel? Tja, niet helemaal. Koopkansen worden wel gezien, verkoopkansen veel minder. Interessant onderzoek.

Trump x Obama: 0-1

Eduard Carmignac nu helemaal uit Patrimoine
Edouard Carmignac (71) stapt nu ook terug als co-beheerder van het grote Carmignac Patrimoine-fonds, waar hij sinds 1989 aan verbonden was. Zijn leeftijd, maar ook de zwakke beleggingsresultaten van Patrimoine, zullen waarschijnlijk hebben meegespeeld om het wat rustiger aan te doen.

Meer overnames en meer ontslagen in beleggingssector
Het slechte vierde kwartaal 2018 heeft al voor ontslagen gezorgd bij Amerikaanse en Britse assetmanagers. Daar zal het niet bij blijven. De kans op fusies en overnames neemt ook toe.

Davos is slecht voor het rendement

raex

Klik op de afbeelding voor een grote versie

Steeds minder pensioen
Het pensioenstelsel zakt door zijn financiële hoeven. Bij sommige fondsen is een pensioen de afgelopen tien jaar al een kwart minder waard geworden. En na een rampzalig financieel einde van 2018 komen kortingen dichterbij dan ooit, meldt het DFT vandaag.

Gebrek aan investeringen nekt Duitsland
Roland Koopman van RTL Z praat met beurscommentator Hans de Geus en Carsten Brzeski van ING over de oorzaken van de afkoelende Duitse economie. En over wat wij daar in Nederland van merken.

Komt er een Amerikaans-Chinees akkoord?
Naast de brexitdeadline van 29 maart is er nog eentje die beleggers in de gaten moeten houden. Op 1 maart moet er een akkoord zijn tussen de VS en China, want anders gaan de Amerikaanse importtarieven omhoog van 15% naar 25% met alle beursmalheur vandien. Trump blijft het hard spelen, aldus Reuters.

China gooit er onderwijl nog wat extra geld tegenaan

Facebook is even schadelijk als roken

AFM vertrouwt blind op controlerende accountants
Follow the money: "De ING voerde in 2016 ingrijpende correcties door: de bankbalans bleek in de voorgaande jaren 20 procent groter te zijn dan de jaarverslagen hadden vermeld. Je zou verwachten dat de AFM, die toeziet op de financiële verslaggeving van beursgenoteerde bedrijven, de onderliggende boekhouding van de ING daarna grondig heeft gecontroleerd." Dat bleek niet het geval.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Alternatieve beleggingen