Column

Must Read: Big Tech is terug van weggeweest

Plus: gouden tijden voor dividendbeleggers, productiviteitsgroei in de westerse wereld, denk als een obligatiebelegger, huizenmarktsores, en meer.

Voor dividendbeleggers breken gouden tijden aan
Aegon Asset Management voorspelt een Gouden Eeuw voor dividenduitkeringen en inkoop van eigen aandelen. Ook goed nieuws: mocht er een recessie komen, dan zijn er genoeg bedrijven met een veilig dividend.

Maar pas op met heel hoge dividenden

Hoogste dividendrendementen in Europa
Morningstar tekende een kaart van Europa aan de hand van de hoogste dividendrendementen. Nederland is een middenmoter.

Grafiek van Daalder: welk land kent de sterkste productiviteitsgroei?
In de Grafiek van Daalder behandelt Lukas Daalder, beleggingsstrateeg van BlackRock, elke week een grafiek die wat hem betreft wat meer aandacht mag krijgen. Deze week: productiviteitsgroei in de grote westerse landen, gemeten vanaf 1955.

Aandelenbeleggers nu gebaat bij obligatiemindset

Wat kochten hedgefondsen in Q1?
Na elk kwartaal moeten grote beleggers hun posities melden bij de SEC. Dat geeft een interessant inkijkje in hun beleggingskeuzes. Barron’s schrijft dat hedgefondsen in het eerste kwartaal vooral geld staken in halfgeleiders. Over China zijn de meningen verdeeld.

Big Tech nu nog bigger
Column Jan Bouius van Fintessa: "Niet voor het eerst dit jaar waren de Big Tech-bedrijven, waar de zakken uitpuilen van de cash en die met de huidige AI-ontwikkelingen de fantasie weten te prikkelen, een goede vluchthaven."

Luister niet naar populaire financiële influencers
Het zijn prachtige verhalen maar in de de meeste gevallen hebben zij geen idee waar ze het over hebben. "Consistent with homophily shaping finfluencers' social networks, antiskilled have more followers and more influence on retail trading than skilled finfluencers. The advice by antiskilled finfluencers creates overly optimistic beliefs most times and persistent swings in followers' belief bias."

Dr. Doom heeft een waarschuwing voor Turkije

De plek van high yield in een inkomensportefeuille
Morningstars fondsanalist Jeana Marie Doubell praat ons bij over de plek van high-yield obligatiefondsen in een inkomensgerichte beleggingsportefeuille. De risico's van high-yield vragen een specifieke aanpak om tot het beste resultaat te komen.

Actief versus passief
De rendementen van de IEX Fonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's).

Nederlandse huizenmarkt: lagere prijzen, minder hypotheekvraag

Huizen splitsen en optoppen
Zo wil het kabinet de woningnood oplossen, bericht RTl Z.

Een vaasje bier kost in Amsterdam al snel € 3,80

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Impact beleggen