Opkomend China wordt volwassen Vanmiddag om 15.00 uur organiseert Alpha Research in samenwerking met IEXProfs het webinar, getiteld: When will China be a developed market? China and Emerging Markets: 2022 new perspectives. Bent u er ook bij? 11 april 2022 07:00 • Door IEXProfs Redactie Vanuit de studio van Stark Narrative in Amsterdam gaan Eelco Ubbels van Alpha Research en co-host Renco van Schie van Valuedge in gesprek met Xiaolin Chen, hoofd Internationaal bij KraneShares, en met Simon Melluish, portfoliomanager van het Emerging Markets Team van GuardCap Asset Management. Het Chinese KraneShares richt zich met een rijk assortiment van indexbeleggingen (ETF's) puur op de Chinese markt. Het Britse aandelenhuis GuardCap belegt breder en kiest juist voor een actieve benadering. Alle fondsen van GuardCap zijn geconcentreerde portefeuilles voor de institutionele markt. Moeilijk te negeren markt China is ook voor beleggers in Nederland een moeilijk te negeren markt. Ondanks de vastgoedproblemen, dalende economische groei, nieuwe lockdowns en strengere regulering van techbedrijven is China wel de tweede economie van de wereld. Dat blijkt niet uit de MSCI World All Countries Index waarin Chinese aandelen niet meer dan 4% vertegenwoordigen. Logisch, want China is nog altijd een opkomende markt. In de MSCI Emerging Markets Index is China met een aandeel van 40% dominant. Maar wat als China over een aantal jaren promoveert tot de volwassen markten? Dat zal waarschijnlijk een enorme kapitaalstroom naar China op gang brengen. Los daarvan zijn er genoeg andere redenen te bedenken om te beleggen in een van de grootste consumentenmarkten ter wereld. De waarderingen van aandelen zijn recent hard naar beneden gekomen, terwijl de Chinese middenklasse steeds meer de beurs opzoekt om in zijn pensioen te voorzien. Ook China vergrijst. Tegengestelde koers Bijzonder is ook dat de Chinese centrale bank een andere koers volgt dan de centrale banken van de VS en andere volwassen markten. In plaats van renteverhogingen neigt de Chinese centrale bank juist naar een tegengesteld traject. Lage inflatie en relatief lage economische groei maken dat mogelijk. Enfin, wie bijgepraat wil worden over de beleggingskansen in China doet er verstandig aan dit interactieve webinar bij te wonen en deel te nemen aan pollvragen, zoals: is China inmiddels een op zichzelf staande regio-allocatie of valt het land onverminderd binnen de opkomende markten? We nodigen u van harte uit. Meld u aan: webinar 12 april. De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. . Deel via:
Assetallocatie 16 sep Optimix blijft onderwogen in aandelen Optimix ziet de komende maanden nog een aantal risico’s aan de horizon opdoemen en handhaaft daarom het onderwogen advies voor aandelen. Wel koopt de vermogensbeheerder trendvolgende hedgefondsen.
Assetallocatie 12 sep Liever aandelen dan obligaties, vastgoed en grondstoffen Beleggingsstrateeg Joost van Leenders van Van Lanschot Kempen blijft positief over aandelen, negatief over de meeste obligaties en terughoudend over vastgoed en grondstoffen.
Assetallocatie 12 sep Amerikaanse renteverlaging positief voor opkomende markten De waarde van de Amerikaanse dollar is belangrijk voor elke belegger, maar zeker voor beleggers in de opkomende markten, schrijft econoom Erik Lueth van vermogensbeheerder LGIM.
Assetallocatie 11 sep Europese ETF-beleggers kopen de dip Noussair Aatil van State Street SPDR ETFs buigt zich over de Europese ETF-handel in augustus. Beleggers lieten zich door de techdip in de eerste week niet uit het veld slaan. Wel werd extra bescherming gezocht.
Assetallocatie 10 sep Zit stil als je geknipt wordt! Nu de centrale banken de rentes gaan verlagen, houdt ook obligatiebelegger Gerard Moerman van Aegon AM rekening met verhoogde beursrisico's. Is beleggen in de VIX een slimme hedge?
Assetallocatie 03 sep Welke markt krijgt gelijk? De verschillende markten prijzen verschillende scenario’s in, schrijft Ralph Wessels. Welke krijgt gelijk? De hoofd beleggingsstrategie van ABN AMRO houdt vast aan het scenario van een herstellende wereldeconomie en is daardoor licht positief over aandelen én obligaties.