Nieuw! De defender van Vontobel In Zwitserland kennen ze de defender van Vontobel al langer. Sinds kort kan ook de rest van Europa een gokje wagen. 26 januari 2017 08:40 • Door IEXProfs Redactie Structured products heb je in Europa in alle vormen en maten. Een van de banken die ook een plekje op deze markt probeert te veroveren is het Zwitserse Vontobel. Met de zogenoemde defender biedt Vontobel een product aan dat het midden houdt tussen een garantieproduct en een obligatie. De te behalen winst is beperkt, maar hetzelfde geldt voor de risico’s. Discount Het grote voordeel voor beleggers is dat ze één of meerdere aandelen tegen een korting krijgen ten opzichte van de beurskoers. Over het algemeen ligt die tussen de 60 en 70% van de beurswaarde op het moment dat de defender wordt uitgegeven. Stijgt het aandeel (of het mandje aandelen) dan heeft de bezitter van de defender hier weinig aan. Die winst is voor Vontobel. Maar hij krijgt wel een vast dividend op de certificaten. Hoe hoog die is, hangt af van de onderliggende waarde. Couponrente Om in Zwitserland te blijven: een defender die als onderliggende waarde bijvoorbeeld relatief stabiele aandelen heeft als Roche, Nestlé of Novartis levert een lagere couponrente op dan riskantere aandelen zoals ABB en Lafarge Holcim. De looptijd van de Vontobel-producten is doorgaans 3 jaar. Aan het einde van de rit krijgen beleggers in principe hun hele inleg terug, tenzij een of meerdere van de aandelen tegen die tijd met meer dan de korting (30tot 40%) is gedaald. In dat geval krijgt hij of zij plots een stuk minder terug. In het ergste geval gaat de hele inleg verloren, namelijk als de koers van de onderliggende waarden naar nul gaat, oftewel een faillissement. De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. . Deel via:
DE LAATSTE TICKETS! Kom vrijdag naar de IEX Beleggersdag! Hoe gaat de top van het Nederlandse bedrijfsleven om met Trump, geopolitiek, defensie en de verhouding tussen Europa en de VS? Kom aanstaande vrijdag naar de IEX Beleggersdag. Mis het niet en bestel nu uw tickets! VOL=VOL!
Assetallocatie 23 jun Enorme outperformance van dit obligatiefonds is moeilijk te negeren In een periode waarin obligatiefondsen moeite hadden een positief resultaat te boeken, wist het Fresh Fixed Income Fund van OHV consistent hoge rendementen te scoren. Onafhankelijk fondsanalist LSEG Lipper beloonde het fonds dit jaar daarom met maar liefst twee prijzen. Ook vorig jaar won het fonds al een LSEG Lipper Fund Award.
Assetallocatie 16 jun Sectie 899: exodusgevaar door Amerikaanse wraakbelasting Zoals Mozes in Exodus de Rode Zee spleet om zijn volk te bevrijden, lijkt de Big Beautiful Bill van Trump nu de kapitaalstromen tussen continenten te splijten. Het voorstel om een wraakbelasting in te stellen voor buitenlandse beleggers is opnieuw een aantasting van het vertrouwen in Amerika. Het vergroot het risico dat beleggers hun allocatie naar de Verenigde Staten heroverwegen, schrijft Thomas van Galen, Chief Strategist Achmea IM.
Assetallocatie 09 jun Capital Group rekent op aanhoudend hoge volatiliteit Wat heeft 2025-2026 nog allemaal in petto voor aandelen, obligaties en valuta? Capital Group schetst een beeld van aanhoudend hoge volatiliteit, meer risico-aversie en tijdelijk gunstige vooruitzichten voor aandelen buiten de VS.
Assetallocatie 05 jun De wraak van de thuisspelers Enguerrand Artaz van LFDE begrijpt wel waarom beleggers zich nu richten op de aandelen van Europese bedrijven, die sterk gericht zijn op de eigen thuismarkt.
Assetallocatie 05 jun Een zorgeloze en rooskleurige toekomst met ETF's Zelfs de beste aandelen gaan zo nu en dan door een diep dal. Met een indexfonds is de stress minder groot zonder dat dit ten koste gaat van rendement.
Assetallocatie 02 jun Topfonds Fresh Fixed Income Fund dubbel bekroond Dit jaar ging het Fresh Fixed Income Fund van OHV Vermogensbeheer naar huis met twee LSEG Lipper Fund Awards. De outperformance van het obligatiefonds was in de afgelopen 3 en 5 jaar zo groot en zo consistent dat de jury niet om het fonds heen kom. Wat verklaart het succes? Wat zijn de verwachtingen? Wij vroegen het aan de fondsmanagers Richard Abma en Otto Bazuin.